Pachete cu alimente 2024: Lista produselor a fost modificată

0 186

Persoanele aflate în situații vulnerabile vor beneficia, anul acesta, de tichete sociale pentru produse alimentare și mese calde, dar și de pachete de alimente.

Pachetele alimentare vor trebui ridicate, potrivit normelor programului, ce sunt cuprinse în HG 70/2024, aplicabilă deja, de la centrele speciale de distribuție, de către fiecare beneficiar în parte, așa cum s-a stabilit printr-o hotărâre apărută în luna februarie.

O schimbare apare și în ceea ce privește lista produselor incluse în pachetele cu produse alimentare, aceasta fiind modificată recent, printr-un ordin apărut vineri.

simio cosma

Din listă a fost eliminată smântâna de gătit, iar cantitatea de făină și carne conservată de porc a fost redusă, scrie avocatnet.ro.

Mai exact, pachetele vor conține produsele din tabelul de mai jos:

Potrivit normelor, persoanele defavorizate vor putea primi pachetele în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identității persoanei pe listă și a semnării de primire a produselor alimentare.
Totodată, pachetele cu alimente se vor ridica personal de la centrele de distribuire din localitatea de domiciliu. Amplasarea centrelor de distribuire va fi stabilită de autoritățile administrației publice locale.
Există însă și excepții. De exemplu, în cazul destinatarilor finali nedeplasabili, autoritățile administrației publice locale vor trebui să asigure livrarea pachetului cu alimente la domiciliul sau reședința acestora.
În acest an, pachetele vor avea o valoare de cel mult 125 de lei și se vor acorda, o dată la șase luni, persoanelor cu venituri mici, respectiv celor ce primesc ajutor de incluziune, ajutor pentru familia cu copii ori celor care se află în situații critice de viață.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata