Oficial ISJ : „Nu vom mai avea un număr atât de mare de unităţi care funcţionează din păcate fără autorizaţie sanitară sau autorizaţie de securitate la incendiu”

0 717

Investiţiile derulate în şcolile botoşănene din această perioadă vor duce la creşterea numărului de unităţi care vor avea autorizaţie sanitară de funcţionare. Gabriel Hârtie, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) susţine că în urma reabilitărilor elevii vor avea condiţii mult mai bune pentru desfăşurarea actului educaţional.

„Obiectivul principal pentru care fiecare unitate administrativ teritorială a depus depus pentru a accesa aceste fonduri a fost ca să-şi rezolve problema vis-a-vis de autorizaţia sanitară de funcţionare. După ce vor fi modernizate, reabilitate respectivele clădiri, cu siguranţă nu vom mai avea un număr atât de mare de unităţi care funcţionează din păcate fără autorizaţie sanitară sau autorizaţie de securitate la incendiu”, a declarat Gabril Hârtie. La începutul anului şcolar 2017 – 2018, la nivelul judeţului Botoşani 337 de clădiri fără autorizații sanitare. Cauzele pentru care aproape jumătate din unităţile de învăţământ nu au obţinut autorizaţii sanitare de funcţionare sunt lipsa apei curente potabile, apă necorespunzătoare din punct de vedere chimic , grupuri sanitare amplasate la exterior, fără punct de spălare pe mâini, neracordate la reţea de apă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata