parlamentare sus
achitei top

Ministrul Agriculturii a anuntat la Botosani ca vrea sa cumpere avioane antigrindina

1 2.398

Ministerul Agriculturii are în vedere achiziţia unor escadrile de avioane dotate cu sisteme antigrindină, a anunţat, luni, la Botoşani, ministrul Petre Daea.

psd parl jos

„Avem în programul de investiţii procurarea unor escadrile de avioane în aşa fel încât să avem o libertate mai mare de acţiune şi să acoperim în perspectivă întreaga suprafaţă agricolă”, a afirmat Daea, precizând că ministerul are în vedere achiziţia a două escadrile cu câte trei aparate de zbor fiecare.

El a susţinut că avioanele vor funcţiona în paralel cu sistemele de rachete antigrindină.

„Este un program pe care noi l-am promovat şi îl extindem. În 2004, în România erau 17 puncte de lansare. Din 2004 până în 2017, iată, timp de 13 ani, din nefericire nu s-au mai construit decât 13. Noi, prin programul de guvernare, ne-am propus ca obiectiv pentru această zonă, pentru prevenirea căderii de grindină, să facem un număr de 60 de puncte de lansare. Într-un an şi ceva am făcut 40”, a adăugat ministrul Agriculturii.

sursa : antena3.ro

1 Comentariu
  1. gica70 Spune

    Grija mare, sa nu doboare cu rachetele avioanele nou noute! Acuma nu mai glumesc, sunt necesare avand in vedere schimbarile care se vad cu ochiul liber.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata