Oaspeti din Turcia la Prefectura „Let’s play outside”

0 816

Prefectul Dan Şlincu a primit astăzi, la Palatul Administrativ, delegaţia proiectului Erasmus+ Let’s Play Outside, formată din cadre didactice şi elevi din Turcia, Letonia, Italia, Portugalia şi România. Proiectul derulat de aceştia presupune vizite în ţările implicate, cunoaşterea obiceiurilor locale dar şi ale instituţiilor.

Alături de Gabriel Hârtie, inspectorul şcolar general şi Rodica Mighiu, inspector şcolar responsabil de proiecte europene, prefectul Dan Şlincu le-a urat bun-venit elevilor şi cadrelor didactice şi a apreciat diversitatea modalităţilor de învăţare, aplicate de participanţii în proiect.

Mă bucur că aţi inclus Instituţia Prefectului, respectiv Palatul Administrativ printre obiectivele pe care aveţi în planul de vizionare. Sunt convins că veţi avea experienţe plăcute la Botoşani, date fiind posibilităţile de vizitare a monumentelor istorice şi şi a celorlalte obiective cu care ne mândrim. Acest schimb de experienţe, acest proiect va fi benefic pentru toţi partenerii. Vă doresc succes şi vă mai aşteptăm în România, poate chiar cu un nou proiect”, a spus prefectul Dan Şlincu.

Coordonatorii proiectului sunt cadre didactice din Turcia, profesoara Feray Ozaslan fiind cea care a luat cuvântul.

simio cosma

Suntem foarte bucuroşi că ne aflăm aici şi suntem aici pentru că elevii noştri, copiii noştri, înseamnă cel mai important lucru din viaţa noastră. Principalul motiv pentru care am ales să fim aici este acela că elevii sunt pe zi ce trece tot mai captaţi de tehnologia modernă şi am încercat să le oferim o altă oportunitate de a-şi petrece timpul liber şi de a învăţa, în acelaşi timp, de aceea şi acest proiect, „Let’s play outside”, să ne jucăm afară, să învăţăm prin joc şi de aceea am încercat să facem tot posibilul pentru a implementa acest proiect. Până acum, proiectul a decurs foarte bine”, a spus Feray Ozaslan.

Inspectorul şcolar general Gabriel Hârtie a susţinut că la acest moment, judeţul Botoşani este parte în 89 de proiecte de tip Erasmus+ sau eTwinning, toate derulate prin unităţi de învăţământ.

Acest lucru demonstrează că suntem deschişi pentru astfel de formări şi nu în ultimul rând pentru ca elevii noştri să beneficieze de un act educaţional de calitate. Vreau să vă felicit pentru ideea acestui proiect, o idee foarte frumoasă şi cred că pe elevi îi entuziasmează astfel de proiect. Din orice ţară ai fi, ideea educaţiei este unică iar datoria noastră, a profesorilor, este de a-i învăţa pe copii să înveţe şi, pe lângă a le oferi informaţii şi formule gata stabilite, să se transforme din copii neştiutori în adulţi creatori”, a spus Gabriel Hârtie.

La finalul întâlnirii, elevii şi cadrele didactice au dorit să facă fotografii cu conducerea Instituţiei Prefectului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata