O noua propunere pentru acordarea titlului de Cetatean de Onoare a Municipiului

0 661

Aleşii locali vor decide dacă vor acorda titlul de cetăţean de onoare pentru Heike Lindlohr, care din 2013 are grijă de câinii din padocul municipalităţii. Aceasta a facilitat adoptarea câinilor în Germania, a dechis un cabinet veterinar în municipiu. În acelaşi timp a dus ajutoare şi la spitalul din Săveni.

 

„Heike Lindlohr, fondatoarea asociaţiei germane Pfiitchenhoffnung e.V. care din anul 2013 s-a transformat într-un veritabil ocrotitor şi binefăcător al câinilor din adăpostul public din Botoşani, În urma unor informaţii găsite pe internet, Heike Lindlohr a lucrat la început cu membrii Asociaţiei Ador, ulterior colaborând direct cu structura DSPSA .Irnplicarea domniei sale a adus o nouă viziune În administrarea adăpostului insemnând totodată şi o economie substanţială la bugetul Primăriei. A crescut numărul adopţiilor canine, al sterilizărilor şi castrărilor câinilor din adăpost şi , mai mult aceste campanii s-au extins, din 2016 fiind destinate În mod gratuit şi pentru câinii şi pisicile cu stăpân. Prin intermediul asociaţiei Pfotchenhoffnung e.V. doamna Heike Lindlohr s-a implicat În livrarea a peste 255 000 kg de hrană pentru câinii din adăpost. Marea parte a acestei hrane este produsă in ţara noastră. În multe situaţii a fost achiziţionată nu doar hrană uscată ci şi conserve de carne şi carne proaspătă de la producătorii locali, folosită de asemenea pentru hrana câinilor din adăpostul public din municipiu.S-au cumpărat boluri noi pentru hrana câinilor, găleţi pentru apă, dezinfectanţi , cuşti noi, paie pentru sezonul rece, vaccinuri. medicamente, Au fost reparate cuştile vechi, containerul ele depozitare pentru hrană. a fost pietruit chiar şi drumul de acces spre adăpost. O situaţie deosebită gestionată cu pricepere de Heike Lindlohr În toamna anului 2016 a dus la eradicarea unei epidemii de jigodie -boală contagioasă care ameninţa să afecteze toţi câinii aflaţi in adăpost în acel moment. Şi tot datorită implicării personale ,sute de câini din adăpostul public şi-au găsit familii de adopţie, mai
ales în străinătate.
Campaniile permanente de sterilizare desfăşurate în municipiul nostru au avut ca fundament programe de educaţie cu privire la importanţa acestei activităţi destinate tuturor locuitorilor pentru a-i ajuta să îşi contureze o viziune asupra a ceea ce inseamnă să fii responsabil faţă de un animal in special faţă de un câine sau o pisică. Doamna Heike Lindlohr a ales mijloacele mass media locale pentru a explica faptul că responsabilitatea le revine stăpânilor care deţin câini in gospodării dar şi iubitori lor de animale care îi protejează fie pe lângă blocuri fie in curtea instituţiilor.
Ajutorul şi atenţia oferite de Heike Lindlohr şi de asociaţia Pfotchenhoffnung e.V. s-au extins şi pentru copiii din familiile defavorizate din Botoşani şi pentru Spitalul Judeţean Mavromati în secţia exterioară Săveni. În materialul anexat Raportului de specialitate este prezentată o sinteză a tuturor acţiunilor întreprinse incepând cu anul 2013.”, se arată în raportul de specialitate al municipalităţii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata