Bani insuficienti pentru plata hotararilor judecatoresti pentru profesori :”Riscam sa ajungem la un blocaj”

0 712

Banii alocaţi judeţului Botoşani după rectificarea bugetară nu acoperă necesarul plăţii hotârârilor judecătoreşti ale cadrelor didactice. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ susţine că dacă nu se va rezolva această situaţie se va ajunge la un blocaj acolo unde deja a fost demarată procedura de executare silită.
La nivelul municipiului Botoşani, suma necesară ar fi fost de 2 milioane de lei, s-au alocat 500.000 de lei, iar la Dorohoi s-a primit doar 10% din necesar.
„Deşi Primăria Botoşani a solicitat Inspectoratului Şcolar sprijinul în alocarea resurselor necesare pentru plata restanţelor hotărârilor judecătoreşti care au fost eşalonate în perioada 2012-2015, sumele alocate sunt total insuficiente. Sunt multe şcoli care au zero lei pe hotărâri judecătoreşti. Vom avea joi o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Şcolar să vedem sumele care au fost solicitate de şcoli, să vedem dacă şcolile au solicitat corect Inspectoratului şi Finanţelor şi ulterior printr-o adresă către Minister să explicăm situaţia acestor hotărâri judecătoreşti, poate Ministerul nu înelege, poate nu este explicată suficient şi riscăm să ajungem într-o situaţie de blocaj cu şcolile unde s-a demarat procedura de executare silită. Din punctul nostru de vedere, situaţia nu este nici pe departe rezolvată”, a spus Liviu Axinte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata