O botosaneanca a fost cooptata in echipa de conducere a partidului lui Ciolos

0 944

O botosaneancă a fost cooptată în echipa de conducere a partidului lui Dacian Cioloş.  Irina Alexe va coordona departamentul de „Dezvoltarea teritorială” al Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS). Aceasta a fost aleasă în cadrul Biroului Naţional PLUS. Convenţia Naţională a PLUS s-a reunit, pentru prima dată, sâmbătă, în prezenţa a peste o mie de membri ai formaţiunii, pentru alegerea lui Dacian Cioloş în funcţia de preşedinte al PLUS. Fostul premier a fost ales cu 99% din voturi. În ianuarie 2020, după alegerile prezidenţiale, va avea loc un nou Congres.

Potrivit ştiripesurse.ro, Irina Alexe, responsabilă cu „Dezvoltarea teritorială” în Biroul Naţional al PLUS, a fost numită, în septembrie 2016, în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne. Anterior, Irina Alexe a ocupat funcţia de secretar de stat la Cancelaria Prim-Ministrului Dacian Cioloş.

Potrivit informaţiilor din presa anilor precedenţi, Irina Alexe a fost cel mai tânăr chestor (grad profesional echivalent celui militar de general cu o stea) din Poliția Română, la doar 35 de ani. Este un mister total felul în care Irina Alexe a ajuns chestor la 35 de ani, lucru care părea imposibil, ţinând cont de paşii care trebuie parcurşi şi de faptul că acest grad profesional se obţine foarte greu. Publicaţia „Naţional” susţinea, în 2016, că Alexe a ajuns la MAI, unde s-a ocupat de coordonarea prefecţilor, în urma insistenţelor lui Vasile Blaga.

Ziarul Evenimentul Zilei scria în 2017 că Irina Alexe nu a fost doar cel mai tânăr chestor din istorie, ci şi unul dintre cei mai tineri pensionari din sistem. Noua membră a conducerii PLUS s-a pensionat la 42 de ani şi, potrivit sursei citate, are o pensie de aproximativ 13.000 de lei pe lună.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata