Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie

0 205

Premierul Florin Cîţu a anunţat ce măsuri va cuprinde noua etapă de relaxare a restricţiilor impuse în timpul epidemiei. Acestea vor fi aplicate de la 1 iulie.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că, potrivit noilor prevederi, în spaţiile deschise sau închise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu spectatori până la 50 la sută din capacitatea spaţiului în anumite condiţii.

De asemenea, va fi acceptat un număr mai mare de participanţi la concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale organizate afară.

Totodată, vor fi mai multe persoane la evenimente private, nunţi, botezuri, mese festive. Vor fi acceptate 150 de persoane în exterior şi 100 în interior, şi în anumite condiţiie se poate ajunge la 300 de persoane. Programul barurilor şi restaurantelor va fi extins.

„Se permite un număr mai mare, 300 de persoane cu 2 metri pătraţi pentru fiecare, şi vaccinare. Tot la acest capitol, activitatea operatorilor economici este extinsă până la ora 2, deci 5 dimineaţa-2 dimineaţa. Activitatea din cluburi baruri şi discoteci este permisă până la 70% din capacitate”, a explicat Florin Cîţu.

Tot prin decizia de joi a fost eliminată limitarea la cazarea turiştilor.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata