Mihaela Hunca, Pro Romania, despre marirea pensiilor : „În semn de respect, nu trebuie să-i mințim pe părinții și bunicii noștri”

0 369

Deputatul Pro România Botoșani, Mihaela Huncă, a criticat faptul că până la această dată Guvernul nu a făcut public proiectul bugetului pe anul viitor. În acelaşi timp aceasta susţine că pensiile vor creşte din 2021 şi nu din ianuarie 2019.
„Cred că părinții și bunicii noștri au dreptul la acest lucru, mai ales că dacă stăm și ne gândim, această creștere ar putea să acopere atât inflația cât și creșterea prețurilor. Din respect, nu trebuie să-i păcălim că abia în anul 2021 se vor mări pensiile. Nu vedem niciun sens. Ar putea să spună cu nu sunt bani acum, în anul 2019, dar dacă nu sunt bani în 2019, de unde știm dacă vor fi bani în 2021. Cred că din respect pentru părinți și bunici, noi Pro România am făcut acest amendament și pentru susținerea amendamentului apelăm la Alianța Anti-Dragnea care s-a format ad-hoc miercuri. Ar fi trebui ca în această perioadă să știm și proiectul bugetului pe 2019. E destul de târziu, dezbaterile trebuiau începute undeva prin luna octombrie. Dacă noi încă nu știm bugetul pe 2019, cum putem să știm că vom avea posibilitatea ca în 2021 să fie aceste creșteri. În semn de respect, nu trebuie să-i mințim pe părinții și bunicii noștri. Mie mi se pare așa, că o să mărim, îi amăgim și dacă atunci nu o să putem? Dacă sunt prevăzute aceste creșteri, ele trebuie să fie de la 1 ianuarie 2019”, a declarat Mihaela Huncă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata