parlamentare sus
achitei top

Meteo septembrie: Temperaturi de vară şi secetă în mare parte din ţară

0 143

Chiar dacă din puct de vedere calendaristic a venit toamna, vremea din România arată mai degrabă ca una de vară. Un val de aer tropical pune stâpânire pe ţara noastră în următoarele zile, aducând temperaturi de peste 30 de grade în multe zone.

 

psd parl jos

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea se va menține în general frumoasă, dar călduroasă în orele amiezii în sudul și estul țării și pe suprafețe restrânse în vest și centru. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a zilei, apoi înnorările se vor accentua în regiunile nord-vestice, nordice și parțial în cele centrale, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare noaptea local în regiunile estice, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade. Dimineața și noaptea, izolat vor mai fi condiții de ceață.

Prognoza meteo marți

Vremea va fi în general frumoasă, iar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord-est valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei în nord-est și centru, precum și în zona de munte unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la începutul intervalului în regiunile sud-estice și local în cele sudice. Temperaturile maxime vor fi de la 21 de grade în nordul Moldovei, până la 32 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime între 7 și 17 grade, cu valori ușor mai ridicate pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO MIERCURI

Vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în zona Carpaților Meridionali, unde izolat vor mai fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade, iar cele minime, în general, între 7 și 18 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata