Medalie de aur obtinuta de Stefan Balauca la Olimpiada Internationala de Fizica a Tarilor Asiatice

0 1.898

Un nou succes pentru elevul Ştefan Bălăucă : medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor Asiatice (Asian Physics Olympiad. Competiţia a avut loc în  perioada 8-14 mai, în Vietnam. Lotul olimpic al României este coordonat de profesorii Delia Constanța Davidescu și Adrian Dafinei. Alături de Ştefan Bălăucă din lot fac parte şi elevii Cosmin Andrei, Radu Andrei, Petru Cotruț , Ștefan Dolteanu, Sebastian Leontion, Silviu Predoi și Mihai Ursu. Lotul olimpic al României la fizică participă pentru a doua oară la această prestigioasă competiţie internaţională. Evenimentul include participarea a nu mai puţin de 25 de ţări, lotul României fiind singurul calificat din Europa.

Evenimentul, dedicat cu precădere elevilor şi studenţilor din ţările asiatice, include participarea a nu mai puţin de 29 de ţări, lotul României fiind singurul reprezentant din Europa, la invitaţia exclusivă a organizatorilor.

România devine astfel singura ţară din Europa reprezentată la APhO ca urmare a invitaţiei exclusive primite din partea organiza­torilor. Asian Physics Olympiad  este una dintre cele mai importante competiţii de fizică pentru elevii din ţările asiatice, dar deschisă şi Australiei şi, în acest an, datorită lotului român, şi Europei. Evenimentul este structurat după modelul implementat la International Physics Olympiad – IPhO. La competiţia din acest an vor fi repre­zentate 29 de ţări.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata