Maricel Maxim vine cu explicatii pentru confuzia cu bustul lui I.C. Bratianu : „Personal am comandat și plătit realizarea bustului lui IC Brătianu….Este o eroare făcută de proiectant”

0 444

Consilierul local Maricel Maxim, a venit vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, cu lămuriri în ceea ce priveşte bustul lui I. C. Brătianu. La ultima şedinţă de Consiliu Local viceprimarul Cosmin Andrei a venit cu explicaţii pentru respingerea proiectului, respectiv anii greşiţi de pe bust care nu aparţin lui I. C. Brătianu ci lui Ionel I. C. Brătianu.

Liberalul Maricel Maxim a lipsit de la şedinţă şi susţine că nu a confundat persoanele liberale. „Vreau să fac câteva clarificări pentru că se pare că, comuniștii din CL Botoșani nu înțeleg faptul că trebuie să ne respectăm personajele istorice ale României care au pus bazele dezvoltării României așa cum o știm astăzi. La ultima ședință de CL nu am participat pentru că nu eram în zonă și au apărut pe presă foarte multe lucruri care nu sunt conforme cu realitatea, respectiv că aș fi confundat personajele liberale, ceea ce nu este adevărat. Eu am venit cu o serie de documente”, a declarat Maricel Maxim, consilier local PNL. Acesta însă recunoaşte că ar exista o greşeală care aparţine proiectantului şi care se regăseşte în documentația anexată la proiectul de hotărâre. „Personal am comandat și plătit realizarea bustului lui I.C. Brătianu, primul președinte al PNL născut la 1821 și decedat la 1891, primul președinte al PNL, așa cum spus, partid care s-a înființat la 24 mai 1875. Eu întotdeauna am folosit datele exacte și corecte pentru respectivul personaj. Este o eroare făcută de proiectant. Într-adevăr la punctul doi sunt trecute datele de naștere și de deces a lui I. I. C. Brătianu”, a completat alesul liberal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata