Valeriu Iftime, presedinte CCIA Botosani, il felicita pe ministrul Marius Budai : „Este un lucru îmbucurător că s-a eliminat acea prevedere privind salarizarea în funcţie de vechime”

1 505

 La inițiativa Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani și ca urmare a solicitărilor venite din partea mediul de afaceri din județ – marii angajatori – în data de 30.11.2018 la sediul CCIA Botoșani a avut loc întâlnirea agenților economici cu Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius-ConstantinBudăi.

La întâlnirea moderată de Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani,  Valeriu Iftime, reprezentanţii mediului de afaceri participanți, care totalizează peste 12.000 de locuri de muncă, au atras atenţia cu privire la impactul negativ al propunerii privind salarizarea în funcţie de vechime şi al riscului iminent al disponibilizării unor persoane vulnerabile.

Oaltă problemă majoră sesizată de angajatori, – de ordin tehnic –a fost aceea că platforma REVISAL nu permite studierea vechimii unui angajat la alte companii şi astfel se ajunge în situaţia în care stabilirea vechimii pentru încadrarea în muncă să nu se poată face decât în baza unei declaraţii pe propria răspundere a angajatului.

Ministrul Marius-Constantin Budăi a fost receptiv la propunerile mediului de afaceri din Botoșani, a luat act de acestea și s-a angajat că le va discuta în Guvern.

 „Este un lucru îmbucurător că s-a eliminat acea prevedere privind salarizarea în funcţie de vechime. Numai la nivelul judeţului Botoşani se anunţau disponibilizări ce vizau sute de persoane, în special în industria uşoară, şi atunci aveam o problemă socială,la nivel național. Mă bucur că domnul Ministru Marius Budăi a înţeles mesajul nostru şi îi mulţumim.” a afirmat Valeriu Iftime, preşedintele CCIA.

1 Comentariu
  1. un platitor de taxe si impozite Spune

    Asazisi patroni ii apuca greata cand aud de marirea salarilor pentru muncitori ar trebui sa luam modelul francezilor pentru un trai mai bun de care sa se bucure nu numai patroni cei exploateaza pe cei cei imbogatesc (muncitorii) care sunt platiti la salariu minim pe economie in rest nimic . Cu toate ca lucreaza de noapte sambetele si duminicile ore suplimentare sarbatori legale ,si apoi cui sa te plangi I.T.M. care inchid ochi la neregurile si abaterile acestor asa zsi patroni .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata