Mâine încep simulările evaluării naționale. Lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată

0 247

Încep simulările evaluării naționale.

Prima probă este programată luni, 5 februarie la limba și literatura română.

La simularea pentru Evaluarea Națională, în premieră, toate lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată. Profesorii asistenţi scanează lucrarea în prezenţa elevilor și o verifică.

Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea națională pentru Evaluarea Națională 2024 în zilele de 5, 6 și 7 februarie, potrivit calendarului oficial.

5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă

6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă

7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă

23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor

„Pentru simularea examenului de evaluare națională sunt așteptați să participe 3950 de elevi din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani.

Noutatea acestei simulări o reprezintă scanarea tezelor și corectarea digitalizată la nivelul întregii țări”, a spus Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Probele din cadrul simulării încep la ora 9.00, moment în care , în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conţin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în sălile de examen este permis până la ora 8.30.

Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute, iar timpul efectiv de lucru pentru fiecare din probele scrise ale simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a este de 120 minute şi începe după completarea casetei de identificare.

Toate tezele elevilor vor fi corectate în format digitalizat.

Într-o primă fază, după finalizarea probei, toate tezele vor fi scanate în clasă, apoi încărcate într-o platformă securizată și ulterior distribuite în mod automat și aleatoriu corectorilor logați în program.

Fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori corectori.

Obiectivul acestei măsuri este eliminarea erorilor umane în corectarea examenului.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata