Luni se reiau cursurile. Șeful educației botoşănene: „În municipiu sunt școli cu temperaturi de 16 – 17 grade și consider că nu este normal”

0 297

Luni se reiau cursurile în toate unitățile școlare botoşănene iar șeful Inspectoratului Școlar Județean atrage atenția asupra condițiilor din sălile de clasă.

Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al ISJ, a precizat că anul școlar se reia fizic pentru toți elevii. Acesta susține că are sesizări că sunt unități școlare unde temperaturile din sălile de clasă sunt scăzute.

„De luni, 9 ianuarie 2023, elevii revin la cursuri. În urma unei videoconferințe la care am participat alături de toți inspectorii școlari generali din țară, am transmis către directorii unităților de învățământ, mesajul ministrului educației, Ligia Deca. 

Anul școlar se reia fizic pentru toți elevii. Am transmis directorilor să asigure agent termic cu temperaturi corespunzătoare pentru copii, iar asta, după ce mai mulți părinți și colegi mi-au sesizat că în municipiu sunt școli cu temperaturi de 16 – 17 grade și consider că nu este normal ca elevii să stea în clase cu hainele cu care vin de afară. 

De asemenea, fiecare consiliu de administrație din fiecare unitate de învățământ, trebuie să asigure calendarul pentru Programul „Săptămâna Verde” și Programul național ”Școala Altfel” pentru perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, condiționalitatea principală fiind ca aceste activități să fie organizate în cinci zile consecutive și să fie diferențiate una de cealaltă. 

Mult succes în 2023, atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice!” a transmis Bogdan Suruciuc.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata