LOCKDOWN după ce rata de pozitivare a depășit 30% | Nelu Tătaru: ”Nu cred că trebuie să ne întoarcem la a închide total”

0 151

România este infectată de coronavirus în proporție de 32% conform ratei de pozitivare înregistrată ca urma a ultimelor testări. Cu toate acestea, ministrul Sănătății – Nelu Tătaru crede că nu este cazul de un eventual lockdown în România. Acesta a făcut referiri doar la restricțiile care se impun local, în fiecare comunitate unde există o transmitere accentuată

”Cred că ar trebui să învățăm ceva sau să ne amintim. Restricțiile pe care le impunem local, în fiecare comunitate unde avem o transmitere accentuată, sunt măsuri care ar trebui să rămână și pentru o perioadă de după, când vedem că avem o scădere a numărului de cazuri. Haideți să ne amintim că noi am avut o scurtă perioadă de număr de cazuri mici, 1-8 iunie, 120-140 de cazuri.

Din punctul meu de vedere, sunt niște repere pe care trebuie să le avem. Demonstrația pe care am făcut-o atât noi, cât și organizațiile internaționale este faptul că portul unei măști, o distanțare și un dezinfectant pot scădea numărul de infectări. Nu spune nimeni că îl putem opri la 0.

Uitați-vă ce înseamnă raportări în niște țări care au trecut în valul 2, în vreme ce noi mergem pe un val 1 prelungit și cred că o să-l lipim și cu influențe din valul 2 din celelalte țări.

Sursa realitatea.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata