locale psd
locale sus

Locatari disperati : ” Unde sa mergem sa dormim, in parc, in strada? Am muncit o viata, ce ne facem?” – VIDEO –

0 598

Oameni disperaţi, cu ochii în lacrimi şi cu întrebări fără răspuns, aşa sunt locatatii din blocul afectat de explozie de pe strada Primăverii care au participat la şedinţa Comitetului Judeţean de Urgenţă.

„Suntem oameni bătrâni. Unde să mergem să dormim, în parc, în stradă? Am muncit o viață, ce ne facem, vă rog să îmi dați un răspuns. Când începe lucrarea, că văd că amânări tot sunt”, a spus unul dintre locatari.

„Unde locuim? Răspundeți-ne! Am stat la o soră a nevestei până acum, dar cât să mai stau, până la adânci bătrâneți?, a adăugat un al locatar.

VIDEO

simio cosma

Oficialii municipiului şi judeţului i-au asigurat pe locatari că vor face toate demersurile legale pentru a-i ajuta şi pentru ca situaţia lor să fie rezolvată într-un timp cât mai scurt.

Încercăm să găsim cadrul legal prin care să vă putem ajuta, nu ne putem permite să încălcăm legea sub nicio formă. Discutăm despre proprietăți private, de asta nu vă putem ajuta în secunda următoare. Trebuie să așteptăm și raportul din cadrul IPJ, să vedem exact care a fost cauza acelei deflagrații și ulterior să găsim cadrul legal pentru a vă ajuta financiar. Vă rog mult să înțelegeți că ne interesează situația în care vă aflați”, a spus prefectul Dan Șlincu.

„Expertul face o recomandare și avem și noi niște responsabilități. Nu cred că ne dorim să ajungem la situația în care să vă întrebăm dacă pe proprie răspundere vă dați acordul să mai stați sau nu acolo pentru că noi trebuie să luăm niște măsuri. Speram din suflet ca blocul să nu fie afectat atât de grav, dar este afectat atât de tare și din cauza unor deficiențe de construcție. Acum ne gândim doar la siguranța și la viața dumneavoastră și la responsabilitățile pe care le avem noi, autoritățile. Încercăm să mai sărim niște etape, eventual să dăm autorizația de construcție chiar în timpul executării lucrărilor, ținând cont de poziția dvs. socială, sunteți proprietari, dar nu aveți posibilități financiare. Vă ajutăm pentru că avem expertiza, vă ajutăm să cărăm molozul, dar nu ne jucăm cu viețile oamenilor, căutăm soluții pentru fiecare, avem doar două locuințe pe care vi le putem pune le dispoziție, în astfel de situații există și alte soluții, legea spune să se facă niște tabere, că o fi o sală de sport, pentru cei care chiar nu au unde sta”, a spus primarul Cătălin Flutur.  VIDEO

„În general, noi, românii, suntem solidari cu cei aflați în astfel de situații. Găsim soluții, dar cu răbdare, e un lucru mare pentru omenire, trebuie să ne înarmâm și cu astfel de treburi, cu multă răbdare, nu dusă la limită”, a spus Costică Macaleţi, președintele Consiliului Județean. VIDEO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata