parlamentare sus
achitei top

Liliana Mincă, amintire de Paște de la Botoșani – VIDEO –

0 509

Președinta ALDE Botoșani, Liliana Mincă, a dezvăluit, pentru DCNews, o amintire dragă din ziua de Paști.

psd parl jos

”Cea mai mare bucurie a noastră, pentru că eu mai am o soră, Livioara, este cu an și opt luni mai mică decât mine, până la vârsta de opt ani am copilărit la Botoșani, dar în fiecare vacanță mă întorceam la Botoșani, eu am învățat la București, părinții erau aici, iar bunicii la Botoșani, pe malul Prutului, la Manoleasa, nu chiar în Botoșani în municipiu, ci la vreo 70 de kilometri.

Haine cusute de mâna mamei

Cea mai mare bucurie a noastră de Paște era că mama ne făcea lucruri noi, ne îmbrăca, din cap până-n picioare, cu haine noi. Mama ni le făcea, ni le cosea ea. Învățase să coasă și, de fiecare dată, de Paște, ne făcea cele mai frumoase rochii, cele mai frumoase, fuste, cele mai frumoase bluze, doar încălțările ni le cumpăra de la magazin, restul ni le făcea mama. Eu am învățat de la mama să ne facem singure mame.

Încondeierea ouălor

De Paște, noi încondeiam ouă. Este o tradiție în Moldova, în Bucovina, să încondeiezi ouă de Paște. Cea mai mare bucurie a noastră era să încondeiem ouă.” a spus președinte ALDE Botoșani, Liliana Mincă, la DCNews.

Politiciana ne-a mai povestit că ”țineam posturile, iar după ce mergeam la Înviere, a doua zi era bal în sat”.

VIDEO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata