Ligia Deca: Toți elevii care plătesc abonamente din banii lor le vor avea decontate în luna februarie

0 172

„Toți elevii care plătesc abonamente le vor avea decontate în luna februarie pentru că acesta este termenul legal până la care consiliile județene trebuie să avizeze la ANRSC cuantumul sumei forfetare”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, la TVR Info, citată de edupedu.ro, după ce mai multe asociații ale elevilor i-au cerut astăzi demisia într-un protest față de încălcarea dreptului la transport gratuit la școală, în fața Ministerului.

„Toți elevii vor primi fie abonament gratuit, fie sume forfetare, inclusiv retroactiv, dacă nu le-au primit până acum. În momentul în care avem undă verde, adică faptul că este legal să plătim fie abonamentul pe decont la transportator direct, fie suma forfetară, noi alocăm banii imediat așa cum am făcut-o deja în toate județele unde acest lucru a fost posibil legal”, a susținut Ligia Deca.

Însă, există mai multe probleme în aplicarea hotărârii de Guvern nr. 1.337, adoptate în 29 decembrie, care au fost semnalate de către elevi și transportatori:

 

„Acele sume forfetare sunt foarte mici, toți elevii ar trebui să aibă transport gratuit, nu doar navetiștii, pentru că așa este în legea învățământului preuniversitar”, a declarat președinta Asociației Elevilor din Constanța, Lorena Drăgușin, pentru Edupedu.ro.

Operatorii de transport au anunțat că elevii navetiști din 19 județe vor plăti transportul din banii lor începând de azi, pentru că „noua hotărâre de guvern nu le permite să recupereze banii pe lunile trecute”.

Augustin Hagiu, FORT, despre incapacitatea Guvernului de a asigura transportul gratuit elevilor la școală: Este un haos. Sesizăm de luni de zile aceasta situație și nu s-a întâmplat nimic. Doamna ministru stă pitită, ministrul dezvoltării stă pitit, ANRSC-ul bagă bățul prin gard, la fel și Consiliul Concurenței. Premierul a fost informat acum trei luni de această situație, mi-a spus „vom vedea”.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata