parlamentare sus
achitei top

Legea privind casele de marcat : ALDE apără interesele IMM-urilor și luptă pentru protejarea lor

0 1.537
Legea privind casele de marcat :  ALDE apără interesele IMM-urilor și luptă pentru protejarea lor.  Introducerea obligativității caselor electronice de marcat reprezintă o schimbare care îi afectează pe toți comercianții.  Deopotrivă, statul trebuie să le asigure infrastructura computerizată necesară pentru aceste case de marcat.
psd parl jos
ALDE propune ca până în momentul în care MFP / ANAF vor fi dotate tehnic și logistic pentru a face față acestei schimbări, să fie prorogat termenul de prin care s-a instituit obligativitatea pentru comercianți.
Este o măsură corectă față de reprezentanții IMM-urilor, un ajutor pe care îl acordăm acestora.
• Din vara acestui an, operatorii economici sunt obligați să folosească numai aparate de marcat cu jurnal electronic.
o Motivul pentru care firmele vor fi obligate să treacă de la actualele case de marcat cu jurnal pe hârtie la case marcat cu jurnal electronic, racordate la sistemele ANAF, este reprezentat de reducerea evaziunii fiscale.
o În acest sens, firmele care folosesc astfel de aparate sunt obligate să transmită Fiscului lunar anumite date, cum ar fi cele din bonul fiscal sau informații referitoare la pornirea/oprirea aparatului de marcat electronic fiscal.
o Obligația trebuie îndeplinită până la data de 20 a lunii următoare perioadei de raportare, începând cu informațiile aferente lunii august 2018. Asta înseamnă că primul termen de raportare este 20 septembrie 2018.
• Însă, există la ora actuală o problemă din punct de vedere tehnic și logistic la nivelul MFP/ANAF cu privire la prelucrarea acestor date.
• În acest sens, ALDE va transmite o solicitare Guvernului României să prelungească termenul prin care s-a instituit obligativitatea pentru IMM-uri a înlocuirii caselor de marcat cu rolă jurnal, cu aparate de marcat cu jurnal electronic AMEF, până la data când MFP/ANAF vor fi dotate tehnic și logistic (infrastructură IT / comunicații alocate, capacitate de analiză / prelucrare a datelor; personal de specialitate).
o Este o măsură firească prin care se evită situația unui haos, din care vor avea de pierdut atât reprezentanții IMM-urilor, cât și statul român.
o Este un răgaz pe care îl socotim corect pentru administrarea acestei legi și care este în același timp un răgaz și pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata