parlamentare sus
achitei top

Traditii si distinctii de onoare in An Centenar la Ibanesti : Sărbatoare cu sute de participanţi – FOTO – VIDEO –

0 4.681

Sute de persoane au participat sâmbătă la manifestările organizate cu ocazia zilelor comunei Ibăneşti. Ploaia nu s-a dovedit a fi un impediment pentru ibăneşteni, autorităţi locale, invitaţi şi artişti ce s-au întâlnit la sărbătoarea „Ibăneşti în sărbătoare”. Primăria şi Consiliul Local organizează pe 29 şi 30 septembrie a III-a ediţie a Zilelor comunei „Ibăneşti în sărbătoare”. Sărbătoarea a început sâmbătă la 10.30 cu slujba de tedeum urmată de un spectacol oferit de elevii Şcolii Ibăneşti, momente dedicate Centenarului Uniri şi premirea cuplurilor de aur ale comunei.

psd parl jos

„Comuna Ibăneşti este o comună frumoască, comună plină de har, de legendă, care în permanenţă strânge în sufletul ei pur românesc ceea ce este mai înălţător, şi anume dragostea de oameni, dragostea de Dumnezeu, pentru că la baza tuturor lucrurilor stau cele  mai importante elemente şi principii şi anume credinţa, adevărul, munca şi nu în ultimul rând efortul de fi plin de unitate şi de a rezolva problemele într-o manieră cât mai frumoasă şi cât  mai corectă pentru cetăţeni. Astăzi sărbătorim în primul rând 563 de ani de atestare documentară pe aceste meleaguri, sărbătorim Centenarul Marii Uniri…Sărbătorim cuplurile de aur, cei cu 50 de ani de căsătorie, respectiv 42 de cupluri ce sunt modele pentru noi şi au ştiut să reziste de-alungul timpului într-o manieră plină de iubire ceea ce este înălţător. De asemeni îi sărbătorim pe tinerii care în acest an împlinesc 18 ani şi cei care s-au născut în această perioadă a Centenarului”, a declarat Romică Magopeţ, primarul comunei Ibăneşti.

VIDEO ROMICĂ MAGOPEŢ

Un moment special a fost acordarea titlului de cetăţean de onoare colonelului Cristian Mihail Amarandei, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. „Am acordat titlul de cetăţean de onoare domnului colonel Cristian Amarandei. Este cel care se constituie într-o persoană emblematică în viaţa botoşăneană. Este cel care ne dă în fiecare zi lecţie de civism, de verticalitate şi demnitate şi este cel care este un model pentru noi toţi pentru că luptă pentru a  apăra viaţa oamenilor” , a spus Romică Magopeţ.

Vizibil emoţionat Cristian Amarandei a ţinut să mulţumească părinţilor şi dascălilor din Ibăneşti dar şi autorităţilor locale pentru distincţia oferită.  „Am emoţii foarte mari  pentru că în această activitate sunt de faţă şi părinţii mei. Vreau să-i mulţumesc în primul rând domnului primar pentru cuvintele frumoase, pentru acest titlu care mă onorează foarte mult. Sunt un produs 100% a acestor meleaguri şi de aceea vreau să mulţumesc tuturor celor care şi-au adus aportul la educaţia mea…Este foarte onorant acest titlu și stau și mă gândesc dacă tot ceea ce am făcut merită să fie onorat cu acest titlu…sunt multe sacrificii care trebuie făcute și familia trebuie să fie cea care te înțelege și susține” , a precizat Cristian Amarandei.

VIDEO ROMICĂ MAGOPEŢ – CRISTIAN AMARANDEI

Spectacolul a continuat cu programul celor de la Orchestra „Mugurelul” Dorohoi, cu solişti vocali şi instrumentali, dar şi „Fetele din Botoşani” şi Ansamblul „Mărgineanca”. Programul a continuat cu Cornelia Ciobanu, Georgiana Spînu, „Rapsozii Botoşanilor” cu artiștii vocali Petronela Rusu, Loredana Călin, Alina Huţu, Constantin Petrescu ş Laura Ștefănescu și cei  instrumentali. Alături de Rapsozi a încântat publicul Daniela Condurache. Finalul spectacolul a fost susţinut de Oana Racu şi Bianca Filip. În semn de respect artiştii au primit din partea autorităţilor locale diplome, flori şi cupe. Au fost premiaţi pentru activitatea depusă în slujba folclorului şi Marcel Dupu, dirijorul Orchestrei Mugurelul, Valentin Rău, coregraful Ansamblului „Mărgineanca” şi Dan Doboş, managerul orchestrei „Rapsozii Botoşanilor”.
Duminică sărbătoarea continuă de la ora 10.00 la spectacolul elevilor de la Şcoala Ibăneşti şi la două lansări de carte. Prima „La pas prin sat”, este semnată de prof.ing. Octav Vitcu iar a doua „Ibăneşti, mereu deasupra timpului” este semnată de primarul prof.ing.Romică Magopeţ. Nu vor lipsi şi competiţiile sportive de forbal şi şah în cadrul „Cupei Speranţa”.

VIDEO MUGURELUL

VIDEO MARGINEANCA

VIDEO CORNELIA CIOBANU

VIDEO GEORGIANA SÎRBU

VIDEO LOREDANA CALIN

VIDEO ALINA HUŢU

VIDEO DANIELA CONDURACHE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata