Informare meteo de vânt pentru județul Botoșani

0 589

Informare meteorologica

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori

Interval de valabilitate: 04 ianuarie, ora 17:00 – 06 ianuarie, ora 22:00

Zone afectate: conform textului

 

 

Sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.

Temporar vor fi precipitații: în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș.

Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

 

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

 

simio cosma

MESAJ 1

Zone afectate: zona de munte

Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ; la altitudini de peste 1700 m intensificări puternice ale vântului, viscol

Interval de valabilitate: 04 ianuarie, ora 18:00 – 06 ianuarie, ora 06:00

La începutul intervalului în Carpații Occidentali, iar din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie) mai ales în Carpații Meridionali, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65…75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, peste 90…100 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

MESAJ 2

 

Zone afectate: Moldova

Fenomene vizate: intensificări ale vântului;

Interval de valabilitate: 05 ianuarie, ora 09:00 – 06 ianuarie, ora 06:00

 

În intervalul menționat, în Moldova, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 – 75 km/h. Local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata