Grevă de avertisment două zile în 11 primării din județul Botoșani

0 377

Angajații din primăriile comunelor și orașelor vor intra în grevă de avertisment mâine și miercuri și grevă generală în 5 februarie.

Datele furnizate de reprezentanții sindicatului care îi reprezintă pe salariații din primăriile de comune și orașe arată că angajații din 813 localități pregătesc greva generală. Marți miercuri va fi greva de avertisment, iar de lunea viitoare va fi cea generală.

Sindicaliștii SCOR (Sindicatul Național al Salariaților Comunelor și Orașelor din România), care reprezintă interesele angajaților din comune, au notificat Guvernul cu privire la declanșarea grevei pe 5 februarie.

La nivelul județului Botoșani în 11 primării unde salariații vor adera la acțiunile de protest. Conform datele centralizate la nivel central, salariații sunt de la primăriile din Albești, Blândești, Cordăreni, Dersca, Drăgușeni, George Enescu, Leorda, Mileanca, Românești, Santa Mare și Todireni.

Principala reglementare este legată de creșterea salariilor. Angajații spun că salariile sunt blocate la nivelul din grila din 2021 și vor să treacă la grila din 2022.

Sindicaliștii susțin că angajații din primăriile mici au salarii mult prea mici față de cei din administrațiile din municipii/orașe. De asemenea, ei vor ca asistenții personali (în jur de 62.000 de angajați) să fie finanțați exclusiv de către Guvern.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata