Frigiderele de la morgă, stricate de trei zile. Morţii, transferaţi la Maternitate

0 3.271

Frigiderele de la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani sunt stricate de trei zile, personalul medical fiind nevoit să accelereze necropsiile sau să transfere cadavrele la morga Maternităţii.

 

Frigiderele Compartimentului Prosectură a Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani s-au stricat de vineri, iar de atunci personalul medical trebuie să accelereze necropsiile şi să mute cadavrele pentru care nu pot fi făcute către morga Maternităţii.

 

Deşi încă de vineri medicii au chemat reprezentanţii firmei care se ocupă de repararea frigiderelor, aceştia au venit abia luni.

“S-au stricat vineri frigiderele, s-a solicitat de urgenţă să vină firma să le repare, însă reprezentanţii firmei nu au venit, probabil nu lucrează în weekend, iar medicii de acolo încearcă să rezolve cât mai rapid cazurile. Aparţinătorii au fost chemaţi la spital, iar în ordinea în care au venit s-au efectuat necropsiile şi s-au predat decedaţii către familii. În cadrul spitalului avem două spaţii frigorifice – un frigider mortuar la Spitalul Judeţean, cu nouă spaţii frigorifice, şi încă un frigider mortuar în cadrul secţiei de Maternitate, cu trei staţii frigorifice. Cazurile din weekend care puteau fi amânate până luni, când veneau medicii la servici, au fost transferate în frigiderele de acolo. S-a lucrat într-un ritm sustinut pentru a nu rămâne cu decedaţii.Acum se fac demersurile necesare pentru punerea în funcţiune a frigiderelor mortuare din sediul central”, a declarat, pentru corespondentul mediafax, purtătorul de cuvânt Spitalului de Urgenţă Botoşani, dr. Ştefan Bercea.

Reprezentanţii spitalului nu ştiu ce defecţiune a survenit la frigidere şi cât vor dura reparaţiile.

 

Spitalul din Botoşani este al treilea ca mărime din ţară, având 1538 de paturi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata