parlamentare sus
achitei top

Ziua Recoltei la Varfu Campului : Artisti renumiti, gospodari premiati si infratire in An Centenar cu satul Voloca, Ucraina – FOTO – VIDEO –

0 852

Zi de sărbătoare sâmbătă şi duminică la Vârfu Câmpului la Ziua Comunei – Ziua Recoltei. În An Centenar sărbătoarea a avut încărcătură deosebită fiind prezenţi şi oficiali din Voloca – Ucraina cu care primăria Vârgu Câmpului a semnat o scrisoare de intenţie privind înfrăţirea dintre cele două localităţi. În acelaşi timp în acest an se împlinesc 626 de ani de la înfiinţarea comunei Vârfu Câmpului.

psd parl jos

În cele două zile sute de persoane au putut vizita expoziţia agro – zoo, i-au felicitat pe cei care au trăit împreună 50 de ani şi au asculat muzică populară. Organizată de Primăria şi Consiliul Local Vârfu Câmpului, Ziua Recoltei a început cu o vizită în rândul expozanţilor veniţi cu păsări, cai, vite, oi dar şi miere de albine, prăjituri sau dulceaţă.

Sărbătoarea comunităţii a debutat sâmbătă, 13 octombrie, cu o slujbă religioasă în cinstea cuplurilor de aur, cupluri care au împreună 50 de ani de căsătorie, care au mers pe aceeaşi cărare a vieţii cu bune şi rele, cu greu şi uşor. Premiaţia au fost şi localnicii care au peste 88 de ani. Seara s-a încheiat cu un program pentru tineretul din comună, respectiv un concurs de miss şi mister, un spectacol susţinut de MCDJ_M, JOJO şi Nineka.
Duminică manifestările au debutat cu parada populară a ansamblurilor invitate la ediţia din acest an a Zilelor Comunei – Zilelor Recoltei.

VIDEO PARADA POPULARA

Un moment plin de încărcare istorică a avut loc în cadrul manifestărilor ce au avut loc duminică când ca fost semnată o scrisoare de intenţie privind înfrăţirea comunei Vârfu Câmpului cu satul Voloca Ucraina. Scrisoare a fosr semnată de  primarul Maria Huţu şi Valentin Glopina, primarul satului Voloca, raionul Hliboca, regiunea Cernăuţi.

VIDEO SEMNARE ACORD

„Este o mare sărbătoare a noastră a vârvenilor…Azi am semnat declaraţia de intenţie de înfrăţire cu Voloca din Ucraina pentru că consider că în An Centenar este bine ca prin actele pe care le facem noi românii de aici de dincoace şi dincolo de Prut să ducem la bun sfârşit nu numai o sută ci o mie de ani de acum încolo şi nu numai de unitate, de demnitate a românilor, să trăim în bună înţelegere, repet de cu demnitate şi respect faţă de înaintaşii noştri care şi-au dat viaţa, s-au jertfit pentru ca ţara noastră să fie liberă, să fie întreagă pentru ca ţara noastră să fie întradevăr demnă”, a spus Maria Huţu, primarul comunei Vârfu Câmpului.
Invitat a fost şi Mihail Rotaraș primarul satului Nicoreni, raionul Drochia Republica Moldova, localitate cu care comuna de pe malul Siretului este înfrăţită de anul trecut.

VIDEO DESCHIDERE ZIUA RECOLTEI  

Duminică spectacolul a fost susţinut de Cornelia Ciobanu, Dan Doboş, Margareta Clipa, Fetele din Botoşani dar şi Ansamblul „Codrii Cosminului” din Voloca – Ucraina, Ansamblul Republica Moldova, Ansamblul „Sireţelul” din Vârfu Câmpului, Roxana Hanganu, Fanfara din Stamate, Ansamblul „Româncuţa” din Cumpăna, Ansamblul „Mugurelul” din Argeş, Ansamblul din satul Nicoreni raionul Drochia Republica Moldova.
Cei veniţi la spectacol au trecut şi la expoziţiile de animale, de păsări, de produse agricole şi obiecte realizate de meşteri populari. Expozanţii au fost premiaţi de primarul comunei.

Alături de autorităţile locale şi de primarul Maria Huţu au fost prezente pe scenă şi autorităţile judeţene prin Dan Şlincu, prefectul judeţului, Costică Macaleţi, preşedintele Conisiliului Judeţean, Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi senatorul Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani, deputatul Marius Budăi, viceprimarul municipiului Botoşani Cosmin Andrei, primari din judeţ şi consilieri judeţeni.

 VIDEO MARIA HUTU       

VIDEO FETELE DIN BOTOSANI

VIDEO VALENTIN  GLOPINA                            VIDEO MIHAIL ROTARAS

VIDEO DOINA FEDEROVICI                            VIDEO MARIUS BUDAI

VIDEO COSTICA MACALETI                            VIDEO DAN SLINCU

VIDEO FANFARA VOLOCA UCRAINA              VIDEO CORNELIA CIOBANU

VIDEO DAN DOBOS                                        VIDEO MARGARETA CLIPA

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata