Festival și paradă de datini și obiceiuri de iarnă la Bălușeni. Sute de spectatori alături de Alexandru Brădățan, Simona Mazăre și Elisabeta Șeremet

0 4.043

Tradițiile și obiceiurile de iarnă au răsunat azi la Bălușeni.

Festivalul „An de an legendar” are ca ca principal obiectiv promovarea culturii tradiționale autohtone și a evidențiat obiceiurile de iarnă strămoșești într-un format autentic.

Organizat de Primăria și Consiliul Local Bălușeni, evenimentul a reunit sute de persoane care au urmărit jocul caprelor, a căiuților și a urșilor. Festivalul a început cu parada ansamblurilor pe strada principală a comunei.

Colindele din Bucovina au fost aduse la Bălușeni de Alexandru Brădățan. Și cum îi stă bine românului la zi de sărbătoare cei prezenți la spectacol s-au prins și în hore alături de artistul sucevean. „Sunt din Bucovina”, „M-am născut la o zi mare”, sau „Când mă latră câinii-n drum” au fost doar câteva din cântecele pe care Alexandru Brădățan le-a avut în programul său. Și cum răsplata artistului sunt aplauzele acestea au fost oferite îndelung de publicul de la Bălușeni.

Programul a fost continuat de tinerele din Botoșani Simona Mazăre și Elisabeta Șeremet.

„Ne dorim ca prin acest festival să nu lăsăm să se uite tradițiile și obiceiurile noastre străvechi de Crăciun și Anul Nou. Ne bucurăm că avem copii și tineri care învață aceste jocuri si colinde și le prezintă azi la Festivalul „An de an legendar” de la Bălușeni. Suntem în zi de sărbătoare și avem parte de un regal al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă alături de artiștii și ansamblurile invitate”, a spus Claudiu Doroftei, primarul comunei Bălușeni.

Tradițiile și obiceiurile de iarnă au fost apoi aduse pe scena de la Căminul Cultural de ansamblurile din Bălușeni, Copălău, Concești, Havârna, Oneaga, Coșula și Corni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata