Fermierii botoșăneni au blocat Vama Stânca

0 400

Fermierii botoșăneni au blocat Vama Stânca. Aceștia au luat exemplu celor din județul Suceava care au blocat accesul la Vama Siret. (Sursa foto Facebook Daniel Câșlariu)

Blocaje au fost semnalate și în vămile Nădlac, în județul Arad. În zona punctelor de trecere a frontierei Nădlac I şi Nădlac II sunt coloane de utilaje şi maşini mici ale fermierilor, care circulă cu viteză redusă şi claxonează în semn de protest. Sunt aproximativ 80 de combine, tractoare şi alte utilaje agricole, dar şi 50 de autoturisme.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi o întâlnire cu miniștrii implicați în negocierile cu transportatorii și fermierii protestatari.

Membrii Executivului au prezentat modul în care prioritizează proiectele legislative corespunzătoare.

Urmează ca în viitoarele ședințe de Guvern să fie adoptate primele hotărâri de și ordine de ministru cuprinzând măsurile concrete convenite în sprijinul fermierilor și al transportatorilor.

Conform biroului de presă al Guvernului, s-a discutat și despre situația verificării în teren a problemelor semnalate de cei care protestează.

Astfel, s-a reconfirmat faptul că, din octombrie 2023 și până în prezent nu au intrat cereale ucrainene pe piața internă din România, fiind vorba doar despre tranzit către Portul Constanța, de unde mărfurile au plecat la export.

 

De asemenea, de la începutul anului, au fost adăugate făina și zahărul pe lista de mărfuri care fac obiectul acordului cu Ucraina privind importul pe bază de licență.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata