Elevi botosaneni prezenti in cea mai mare harta din tara formata din oameni de la Alba Iulia

0 455

Cei mici ne-au făcut mari! Recordul lor duce mai departe spiritul românesc și unitatea națională!  4.807 persoane, majoritatea elevi, au stabilit, sâmbătă, la Alba Iulia, un record mondial, România intrând astfel în Guinness Book cu cea mai mare hartă a unei ţări formată din oameni. În interior s-a alcătuit numărul simbol al acestui an, 100.

Un grup de elevi de la Liceul „Demostene Botez” Truseti, Şc. Gimnaziala Tocileni și Şc. Gimnazială Stăuceni, din județul Botoșani au participat sâmbătă, 29 septembrie, la evenimentul intitulat CEL MAI MARE 100, care a avut drept obiectiv celebrarea într-un mod inedit a 100 de ani de la Marea Unire. Tinerii noștri au fost parte din istorie, reprezentând Moldova la “Marea Adunare“ din anul 2018.
Partea inedita a fost stabilirea unui record mondial, omologat de un reprezentant Guinness Book: cea mai mare harta a unei tari formata din oameni, si nu din orice fel de oameni, ci tineri, elevi veniti din toate colturile tarii pentru a scrie o pagina de istorie in anul Centenarului.
Recordul mondial a fost stabilit la Alba Iulia. Aici mii de oameni din 70 de localități din tară, îmbrăcaţi în pelerine albe şi negre au format cu trupurile lor o uriaşă hartă a României. Cei 4.807 voluntari veniţi în Alba Iulia s-au încolonat perfect pentru ca, văzută de sus, mulţimea să aibă conturul ţării noastre.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata