Prognoza meteo pentru luna octombrie

0 641

ANM a actualizat prognoza meteo pentru luna octombrie. Potrivit meteorologilor, temperatura aerului va avea în general valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, pe alocuri uşor mai ridicate. În schimb, precipitațiile vor fi în general deficitare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 01.10.2018 – 08.10.2018

Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în cea mai mare parte a țării, cu
posibilitatea de a fi ușor mai coborâte în regiunile nord-vestice.

Precipitațiile vor fi în general deficitare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 08.10.2018 – 15.10.2018

Temperatura aerului va avea în general valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, cu posibilitatea ca în jumătatea de vest să se situeze peste acestea.

Precipitațiile pot fi ușor deficitare în toate regiunile.

Săptămâna 15.10.2018 – 22.10.2018

Temperatura aerului, în general, va avea valori apropiate de normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării, cu posibilitatea de a fi mai ridicate în regiunile vestice, nordice și centrale.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul normelor climatologice în cea mai mare parte a țării, exceptând jumătatea de vest a teritoriului unde există posibilitatea ca regimul pluviometric să fie ușor deficitar.

Săptămâna 22.10.2018 – 29.10.2018

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul normelor climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric, în cea mai mare parte a țării, va fi apropiat de normele climatologice specifice perioadei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata