Echipa medicală care a reuşit să replanteze mâinile Alexiei încearcă să salveze un băiat calcat de tren

0 930

Echipa medicală care a reuşit să replanteze mâinile Alexiei încearcă să salveze un băiat calcat de tren!

Un băiat în vârstă de 15 ani a ajuns, marţi, la spital, cu un picior amputat, după ce a fost lovit de tren în proximitatea staţiei CF Vatra Dornei Băi. Conform primelor informații, copilul avea căști în urechi.

Managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, Valentin Stan, a declarat presei sucevene că băiatul lovit de tren a fost adus cu ambulanţa la Compartimentul Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Vatra Dornei unde a fost stabilizat, ulterior fiind transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Copii „Sf Maria” din Iaşi. Potrivit lui Valentin Stan, piciorul amputat a fost plasat în gheaţă şi a plecat cu pacientul, pentru că este posibil să se încerce replantarea piciorului, în condiţiile în care copilul ar fi fost transferat la aceeaşi echipă medicală care a reuşit, anul trecut, să replanteze mâinile Alexiei rănite într-un accident rutier.

Adolescentul a ajuns in stare gravă, mai întâi la Spitalul de Neurochirurgie din Tătărași pentru ca mai apoi să fie transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași, la sala de operație.

”Este vorba despre un politraumatism prin accident feroviar cu amputație traumatică la gamba stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală, șoc posttraumatic, șoc hemoragic. Pacientul respiră spontan, este conștient. S-au instituit măsuri de suport vital, explorări imagistice. A întrat în BLOC OPERATOR, cu echipa multidisciplinară- Chirurgie Pediatrică, Plastică, Ortopedie, ATI și Neurochirurgie. Se anticipează replantarea segmentului de membru amputat. Membrul amputat a ajuns la spitalul nostru odată cu pacientul. Echipa multidisciplinară va decide atitudinea terapeutică”, a anunțat pentru bzi.ro,  Solange Tamara Roșu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

În același timp s-a lansat o campanie pentru băiatul în vârstă de 15 ani, iar cei care vor și pot dona sânge, sunt așteptați la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” din Iași.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata