Doina Federovici, mesaj pentru consilierii județeni de la Pro România și PNL: „Dacă nu erau colegii de la PSD și ALDE, care să voteze în favoarea proiectului, acesta era respins, iar copiii nu ar mai fi primit niciun ban”

0 512

Astăzi, consilierii județeni ai PSD au votat pentru acordarea de stimulente elevilor care au ocupat primele trei poziții la faza județeană a olimpiadelor și concursurilor școlare și a echipajelor care s-au situat pe locul 1.

În ciuda situației economice dificile prin care trec toate unitățile administrativ-teritoriale, cauzate atât de efectele crizei sanitare generate de pandemia de Covid-19, cât și din cauza bugetelor derizorii pe care Guvernul a înțeles să le pună la dispoziția administrației locale, Consiliul Județean a făcut eforturi pentru a premia și în acest an performanța elevilor. Suma totală pentru cele 799 de stimulente nu este neglijabilă, ea ridicându-se la aproximativ 200 de mii de lei.

Consilierii județeni ai PNL și Pro România au uitat că s-a încheiat campania electorală și au încercat să politizeze acest demers, forțând și premierea profesorilor care-i pregătesc pe olimpici și creștere valorii stimulentelor, fără a indica sursa bugetară de unde s-ar putea lua banii. „Stimați colegi liberali, nu ați prezentat un impact bugetar al măsurii propuse de dumneavoastră, iar ca sursă de finanțare nu ați indicat decât excedentul bugetar de la Capitolul Dezvoltare. Cum vi s-a spus și în ședință, vă reamintesc și eu că Legea finanțelor publice locale nu permite ca din excedentul bugetar de la Dezvoltare să se finanțeze cheltuielile de funcționare. Necunoașterea legii nu absolvă vina!

Mai mult, excedentul bugetar de la Secțiunea Dezvoltare sunt de fapt banii pentru cofinanțarea Drumului Strategic. Să înțeleg că liberalii nu mai doresc realizarea acestuia?

Campania electorală a trecut, haideți să facem și un pic de administrație, că de jocuri politicianiste s-a săturat lumea și nu ne-a votat ca să ne dăm șah unul altuia, ci ca să punem județul pe drumul cel bun”, a declarat Doina Federovici, președintele PSD și al Consiliului Județean Botoșani.

Amendamentul consilierilor PNL și Pro România, care în paranteză fie spus încă nu s-au înțeles asupra paternității, nu a trecut la vot. Mai mult, consilierii celor două grupuri politice s-au abținut la votul final pe proiect, punând în pericol acordarea stimulentului elevilor. „Prin abținerea dumneavoastră, practic, ați votat împotriva acordării stimulentelor pentru elevii care au făcut performanță în acest an școlar dificil. Dacă nu erau colegii de la PSD și ALDE, care să voteze în favoarea proiectului, acesta era respins, iar copiii nu ar mai fi primit niciun ban. Frumos cadou de Sărbători le pregăteați!”, a mai conchis Doina Federovici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata