Doina Federovici : Investitii de 5 milioane de euro pe doua drumuri din judet

0 265

Senatorul Doina Federovici, președinte PSD Botoșani, a anunțat investiții de peste 5 milioane de euro pentru lucrările la două drumuri județene.

Atunci când corul bocitoarelor din opoziție nu mai încetează cu îndoielile și prostiile, noi atragem investiții importante pentru județ. Nu am de spus nimic în minus, poate în plus o singură constatare: ne respectăm promisiunile față de botoșăneni!
Peste 5 milioane euro alocați pentru două investiții majore pentru drumurile județene Dumeni Havârna și Roma Nicșeni. Investițiile sunt în licitație în acest moment.

Două segmente de drumuri județene vor fi consolidate și reabilitate, cu peste 26 de milioane de lei, buget fără TVA. Este vorba despre tronsonul Dumeni-Havârna și despre tronsonul Roma-Nicșeni, incluzând versanții, procedurile de implementare a proiectelor fiind simplificate.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții (CNI) S.A. București, în calitate de autoritate contractantă, a publicat pe noul Sistem Electronic de Achiziții Publice, anunțurile de participare simplificată pentru proiectare, execuție lucrări și asistența tehnică din partea proiectantului, pentru următoarele obiective de investiții:
1. Consolidarea versantului şi modernizarea DJ 293, pe distanța Dumeni–Havârna, între km 8+100 – 9+000. Valoarea estimată a investiţie fără TVA este de 8.328.771,34 lei. Termenul și ora limită pentru depunerea ofertelor este 9 octombrie a.c., până la ora 15:00;

2. Consolidarea versantului şi modernizarea DJ 296, pe distanța Roma – Nicşeni, între km 14+000-15+380. Valoarea estimată a investiţiei fără TVA este de 17.760.694,24 lei. Termenul și ora limită pentru depunerea ofertelor este 15 octombrie a.c., până a ora 15:00.

Fondurile sunt aprobate prin Subprogramul – Lucrări în primă urgență în bugetul Companiei Naționale de Investiții pentru anul 2019, Devizele Generale fiind actualizate atât pentru manoperă, conform O.U.G. nr. 114/2018, cât și pentru prețurile la materialele de construcții, utilaj și transport.
Am fost și suntem alături de oameni, pentru oameni, printre oameni!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata