Desființarea intrării separate pentru profesori: Fiecare școală va decide

0 228

Ligia Deca, ministrul educației, susține că desființarea intrării separate pentru profesori va fi decisă de fiecare unitate școlară.

”Fiecare școală să prevadă în regulamentul de acces care sunt condițiile pe care comunitatea le consideră a fi acceptabile”, spune ministrul Educației, Ligia Deca, despre solicitarea elevilor privind desființarea intrării separate pentru profesori.

„Cred că în România, din punct de vedere al infrastructurii, avem foarte multe situații. Avem situații cu clădiri istorice care au una dintre intrări chiar pe trotuar, care este destul de îngust și se iese în stradă. Avem școli unde există spații ample de intrare și nu ar fi o problemă să se intre pe aceeași intrare. De aceea, eu sunt pentru ca fiecare școală să prevadă în regulamentul de acces care sunt condițiile pe care comunitatea le consideră a fi acceptabile”, afirmă Ligia Deca. Ea apreciază că „respectul pentru cadrul didactic nu se rezumă prin intrarea separată”.

„Cred că educația trebuie să fie despre dialog și învățarea reciprocă. Susțin faptul că fiecare școală în funcție de particularitățile constructive și de siguranță, că până la urmă și planurile de evacuare depinde infrastructură. Deci în funcție de aceste elemente care țin de siguranța copiilor ccred că trebuie gândit regulamentul, dacă e nevoie o intrare, de două , de mai multe intrări. u cred că această decizie se poate lua la centru, însă eu încurajez parteneriatul între cadrele didactice și elevi, care trebuie să fie bazat pe respect reciproc”, încheie Deca.

Consiliul Național al Elevilor cere desființarea intrării separate pentru profesori în școli.

Elevii susțin că situația actuală este o formă de intimidare, în vreme ce cadrele didactice o văd ca o dovadă de respect.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata