locale psd
locale sus

Descinderi la domiciliile unor persoane care au distribuit în Botoșani și Suceava bancnote false de 50 euro și 100 lei

0 1.090

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Botoşani și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, în cadrul unei acţiuni vizând combaterea falsului de monedă.

În cauză exista suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie 2018, pe raza jud. Suceava s-a constituit o grupare infracţională organizată formată din mai mulţi membri care s-au asociat în baza unor înţelegeri prealabile în vederea obţinerii unor profituri ilicite, prin săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat , punerea în circulaţie de monedă străină falsificată, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înșelăciune, desfăşurând activităţi de plasare de bancnote euro contrafăcute din cupiura 50 de euro și 100 lei pe raza județelor Suceava și Botoșani.

În dosar s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de șapte persoane pentru comiterea infracţiunilor sus menţionate iar în urma activităţilor desfăşurate 10 persoane au fost conduse pentru audieri.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspectul beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. 

 

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Totodată, la activitate au participat şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Poliţiei Municipiului Rădăuţi, Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoşani, precum şi jandarmi din cadrul IJJ Suceava şi IJJ Botoşani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata