Dan Dobos, la ceas aniversar, sarbatorit la Favorit Tv

0 321

Miercuri seară, la Ceasuri de folclor, la Favorit tv a fost sărbătorit îndrăgitul și carismaticul interpret botoșănean Dan Doboș. Alături de el  au fost artiști și prieteni dragi: Laura Lavric, Daniela Condurache, Sorin Filip, Brândușa Covalciuc Ciobanu, Alexandru Brădățan, Cornelia Ciobanu, Polina Gheorghe, Claudia Martinică, Ilie Dură.  Și sărbătoritul a lansat albumul „Stau pe laiță doi bătrâni” album care cuprinde piese consacrate. „Pe acest album sunt adevărate bijuterii folclorice din zona Botoșanilor și îi mulțumesc pentru orchestrație maestrului Ion Cobâlă și pentru texte doamnei Maria Honceru” a spus Dan Doboș.

Vizibil emoționat Dan Doboș a reușit să treacă de acestea alături de prietenii care i-au fost alături și care îi apreciază munca depusă.

Dan Doboş s-a născut pe 14 iunie 1976, în satul Ghireni, din comună Coţuşca. A plecat din sat la anii adolescenţei, când a reuşit să îi convingă pe profesorii Liceului de Artă „Ştefan Luchian” din Botoşani că inima să are suflu muzical şi că talentul său numaidecât se cere cultivat de mâinile dibace ale dascalilor-artisti.
A învăţat să cânte la trombon, însă nu a neglijat vocea, aşa că a folosit din plin anii liceului pentru a lua lecţii de canto. Pe 28 aprilie 1998, Dan Doboş devenea solist cu acte în regulă al orchestrei Rapsozii Botoşanilor. Un an mai târziu câştiga marele premiu la ediţia judeţeană a Festivalului Naţional „Moştenitorii“, unul dintre cele mai cunoscute concursuri de folclor, realizat de Mărioara Murărescu.

Urmează numeroase apariţii în presa scrisă, invitaţii la televiziuni naţionale, însă cele mai importante momente au loc pe scena Festivalului de Folclor de la Mamaia, în anul 2003, împreună cu Orchestra Rapsozii Botosanilor, pentru că în 2007 să îl admire întreaga Românie, şi nu numai, într-un concert la Cerbul de Aur, unde cântă alături de Daniela Condurache sau Sofia Vicoveanca.

VIDEO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata