Curiozitati despre Craciun

0 1.590

In aceasta perioada sunt atat de multe traditii insa stim, oare, de unde vin ele? Cine a inventat toate imaginile, personajele si alimentele pe care le iubim?

Iata 20 curiozitati despre Craciun.

Oamenii de stiinta au calculat ca pentru a oferi la toate cadourile Mos Craciun trebuie sa viziteze 822 de case pe secunda, sa calatoreasca 1300 de km intr-o secunda si sa se deplaseze cu o viteza de 3.765.865km/h.

Timp de 13 ani, intre 1647 si 1660 Craciunul a fost interzis in Marea Britanie de Oliver Cromwell.

Acele brazilor sunt surse excelente de vitamina C asa ca pomul nostru favorit de Craciun nu ar trebui aruncat in totalitate la gunoi.

Magia care se ascunde in coroana de Craciun reprezinta coroana de tepi de pe fruntea lui Isus, in vreme ce punctele rosii reprezinta sangele Lui.

Prima felicitare de Craciun comandata de Sir Henry Cole in 1843, a fost vanduta la o licitatie in 2015 cu 8.469 de lire sterline.

Despre steaua care i-a ghidat pe cei trei Magi se crede ca a fost o cometa sau Uranus.

Budinca de Craciun era initial o supa facuta din stafide si vin.

Edward Johnson a inventat in 1882 prima instalatie electrica pentru decorat bradul de Craciun.

Se crede ca in 521dCh, in York, Marea Britanie a fost pentru prima oara sarbatorit Craciunul.

Potrivit oamenilor de stiinta care au studiat Biblia, sunt sanse mai mari ca Isus sa se fi nascut intr-o pestera si nu intr-un staul asa cum spune povestea.

Cel mai cunoscut si indragit colind din lume, Jingle Bells, scris in 1887, a compus, de fapt, pentru „Ziua Recunostintei” si se numea „Intr-o sanie trasa de un cal.

Mancarea traditionala de Craciun in Anglia era capul porcului impanat cu mustar.

De-a lungul timpului Mos Craciun a fost imbracat in albastru, verde, alb si rosu. Din 1930, culoarea tunicii sale este rosie.

Primii biscuiti de Craciun au fost facuti de Tom Smith in 1847.

Rudolph nu este atat de vechi pe cat se crede; de fapt este o inventie de marketing si dateaza din 1938.Trupa Beatles a vut trei cantece de Craciun cu care au ocupat numarul 1 in topuri, in anii 1963, 1965 si 1967.

Monedele de ciocolata care se dau de Craciun in anumite tari reprezinta monedele de aur pe care Sfantul Nicolae le-a dat saracilor.

Cehii sunt foarte superstitiosi: la masa de Craciun trebuie sa fie un numar par de persoane: se spune ca cel care nu are pereche va muri in anul urmator.

In 1942, Irving Berlin a compus White Christmas. Varianta cantata de Bing Crosby s-a vandut in peste 100 de milioane de copii devenind cel mai bine vandut cantec de Craciun.

In 1965, Jingle Bells a fost primul colind cantat in spatiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata