Cristian Petrescu, PMP Botoșani: „Reducerea numărului de parlamentari la 300. Există proiect al PMP-ulu depus în Parlament”

0 89

Cristian Petrescu, candidatul PMP Botoșani la Senat a declarat ca voința populației ar trebui respectată și ca numărul parlamentarilor ar trebui sa fie 300. În plus fostul ministru al dezvoltării a declarat ca și pensiile speciale ar trebui desființate, fiind un gest de bun simt al guvernanților dacă ar face acest lucru. ”Respectarea rezultatului referendumului din 2009, cu reducerea numărulu i de parlamentari la 300. Există proiect al PMP-ulu depus în parlament, mai trebuie doar voință politică. Reducerea numărului aduce reprezentativitate și reduce cheltuielile. Faptul că sunt 300 în loc de 471 nu ar însemna că se reduce calitatea, ci din contra. România este țara cu cei mai mulți parlamentari din Europa.

 

Pe de altă parte vorbim de pensiile speciale. Nu este vorba despre pensia omului de rând, ci de niște privilegii ale unora care și le-au dat singuri. Noi susținem principiul contributivității. Oamenii simpli, normali, cât au contribuit atât iau pensie. Banii aceștia sunt luați din banii oamenilor,

 

În 2012 eram în parlament și am votat pentru tăiarea pensiilor speciale, le-am tăiat. A venit USL, adică PSD și PNL, și le-au pus la loc”, a declarat Cristian Petrescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata