Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului : „Avem mult mai mulţi bani la buget..Întrebarea este ce se întâmplă cu aceşti bani?”

0 805

Sumele încasate la bugetul local în primele patru luni depăşesc gradul se încasare estimat de municipalitate. Cifrele au fost prezentate de viceprimarul municipiului Cosmin Andrei ca un răspuns a declaraţiilor primarului Cătălin Flutur, de la începutul anului, care susţinea că la buget încasările vor fi mai scăzute, inclusiv a scăderii cotei din impozitul pe venit.
„La finalul lunii aprilie aveam un grad de încasare de 131%, faţă de veniturile pe care le-am programat să le încasăm diferenţa dintre sumele programate şi cele încasate este de 12 milioane de lei, aici discutăm inclusiv cote defalcate pe venit. Dacă îmi aduc bine aminte au fost nişte lamentări la începutul anului că lipsesc nu ştiu câte milioane din bugetul local din cauza politicilor economice ale Guvernului care a micşorat impozitul pe venit la 10%, deci municipalitatea avea de încasat mai puţini bani. Eu vreau să vă spun cum stau realităţile astăzi la patru luni”, a declarat Cosmin Andrie.
Viceprimarul a prezentat şi cifrele cu privire la impozitul pe venit faţă de cotele defalcate programate a fi încasate care şi acestea au crescut. „Cotele defalcate din impozitul pe venit faţă de cotele defalcate programate a fi încasate de către municipalitate sunt de 8 milioane de lei faţă de ceea ce ne-am programat. Aceste sume demonstrează că oamenii au salarii mai mari la nivelul municipiului Botoşani, că noi încasăm 43% din fiecare cotă de impozit pe venit. Aveam programat exclusiv cote defalcate din impozitul pe venit 23 milioane şi am făcut 23.800.000 lei, inclusiv cote defalcate din impozitul pe venit aveam 31 milioane şi am încasat 44 milioane, diferenţa dintre cote defalcate şi venituri fără aceste cote este de 8 milioane de lei. Aceste cifre contrazic atitudinea de lamentare de la începutul anului că ne lipsesc bani. Avem mult mai mulţi bani faţă de ceea ce ne-am programat, astăzi, 12.900.000 de lei. Întrebarea este ce se întâmplă cu aceşti bani? Aceşti bani ar trebui să ajungă şi pe partea de dezvoltare a oraşului. Din păcate astăzi suntem la un procent de realizare, din 2.750.000 lei, sume programte a fi cheltuite pe partea de dezvoltare a acestui oraş s-au cheltuit doar un 1.000.000 de lei, aproximativ 30% din ceea ce ne-am programt. Ponderea plăţilor din secţiunea dezvoltate este în total de 3%, restul reprezintă funcţionare”, a precizat Cosmin Andrei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata