parlamentare sus
achitei top

Spectacol folcloric sustinut in ploaie pentru o mie de oameni de artistii de peste Prut la Festivalul Floare Albastra – VIDEO-

0 2.852

Spectacol folcloric sustinut în ploaie pentru  peste o mie de oameni, de artiştii de peste Prut la Festivalul „Floare Albastră” din comuna Mihai Eminescu. Reprizele de ploaie de duminică nu au fost mai presus de profesionalismul artiştilor ce au venit la a XI -a ediţie a Festivalului organizat de Primăria şi Consiliul Local Mihai Eminescu.

psd parl jos

Dacă sâmbătă a fost seara tineretului, duminică a fost ziua de folclor. La început, după o slujbă oficiată de un sobor de preoţi, oficialii locali au premit 11 cupluri din comună ce au mers împreună, în doi, pe cărarea vieţii, 50 de ani. Longevitatea a fost răsplătită cu diplome, flori şi felicitări. „Bine aţi venit oameni dragi la a XI-a ediţie a Festivalului Floare Albastră, sărbătoare deosebită pentru noi toţi, în mod special pentru oamenii acestor locuri unde poetul naţional a trăit şi a creat. Astăzi vor fi alături de noi artiști îndrăgiți de dumneavoastră, formații artistice de muzică populară și unul dintre artiștii comediei românești”, a spus Aneta Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu. VIDEO

Primul moment artistic a fost oferit de Fetele din Ipoteşti, două surori Medeea şi Adelina Gireadă, după care pe scenă a urcat Orchestra Rapsozii Botoşanilor cu soliştii săi. Anul Centenarului Marii Uniri nu putea să nu fie marcat la festival iar primul moment al unui artist din Republica Moldova a aparţinut Adrianei Ochişanu, care a reuşit prin melodiile sale să alunge ploaia.

VIDEO ADRIANA OCHISANU

O surpriză a organizatorilor pentru cei veniţi la Festival a fost prezenţa pe scenă a Fetelor din Botoşani, respectiv Iustina Irimia, Lorena Dupu și Simona Mazăre.

Umorul a fost şi el prezent prin programul oferit de Jean Paler. O tânără speranţă a muzicii a încântat publicul, Georgina Onuţi, care a venit din Suceava pentru a fi alături de botoşăneni. Puntea dintre Botoşani şi Republica Moldova a fost făcută în comuna Mihai Eminescu de Ansamblul Plăieşii care au ţinut în faţa scenei peste o mie de persoane în ciuda ploii. „Ploaia aduce noroc şi bogăţie iar noi suntem mai bogaţi şi mai norocoşi pentru că astăzi au fost alături de noi aceşti oameni minunaţi, Ansamblul Plăieşii, cărora le mulţumim din suflet şi pe care îi aşteptăm şi pe altădadă”; a declarat Aneta Gireadă.

„Mulţumesc tuturor că aţi registrat cu stoicism lângă noi. I-am urmărit pe aceşti români de peste Prut, pentru că în acest an aniversăm suta de ani de la Marea Unire, trebuie să ştiţi că sunt români ca şi noi şi sperăm că într-o zi vom fi toţi România”, a spus Verginel Gireadă, organizatorul Festivalului de la prima ediţie până în prezent.

VIDEO PLAIESII

VIDEO PLAIESII

Ardealul a fost prezent pe  scenă adus de soţii Valeria şi Traian Ilea. Finalul ediţiei din acest an a Festivalului Floare Albstră i-a aparţinut lui Ion Palade, care a coborât în rândul spectatorilor ce au încis sârbe şi hore în jurul artistului de peste Prut.

VIDEO ION PALADI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata