Contributii neplatite in educatie

0 585

Ministerul Educaţiei nu a alocat suficiente fonduri pentru acoperirea salariilor şi contribuţiilor aferente la sănătate şi pensii nici până la această dată pentru luna martie. Fiecare unitate de învăţământ a făcut plăţile cum a considerat de cuviinţă, astfel că la această dată nu se ştie dacă sunt probleme cu asigurările de sănătate.
Ministrul Educaţiei a dat asigurări marţi, în cadrul unei videoconferinţe, că până pe 23 mai se vor aloca fonduri pentru plata contribuţiilor, ştiut fiind faptul că data limită pentru plata acestora este data de 25 a lunii. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani susţin că atunci când se vor primi banii pe aprilie, şcolile obligatoriu vor achita contribuţiile restante şi dupa aceea vor plăti salariile. „Sunt probleme din cauza trimestrializării bugetului şi a costului standard. Cu 1 martie s-a aplicat majorarea de 20% şi costul standard nu are cum să acopere necesarul de fonduri”, a declarat un oficial din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Aceste artificii financiare produc îngrijorare în rândul salariaţilor. „Din informaţiile pe care le am, banii nu ajung pentru a fi plătite contribuţiile. Salariile se vor da pe 14 mai, însă prima dată se va stinge restanţa la contribuţii pe luna martie şi va rămâne descoperită luna aprilie”, a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata