Consilierul judetean Magda Roman a cerut marcaje rutiere pe drumurile din judet

0 916

Un ales judeţean a solicitat azi luarea de măsuri în ceea ce priveşte marcajele rutiere de pe drumurile judeţene. Magda Roman, consilier judeţean liberal, a dat exemplu în acest sens drumul judeţean Cristinești-Racovăț și Dorohoi – Darabani.
Aceasta a menționat că România se află pe primul loc la nivelul UE în ceea ce privește decesele în urma accidentelor rutiere și spune că una din cauze ar fi lispa indicatoarelor rutiere. „În calitate de șofer semnalez faptul că lipsa bornelor kilometrice și a marcajelor rutiere duc la creșterea numărului de accidente rutiere. M-am deplasat de curând pe DJ 292 și DJ 293 și am remarcat că bornele kilometrice lipsesc cu desăvârșire, iar marcajele longitudinale sunt doar poarțial sau chiar deloc. Consider că este imperios necesar să se inventarieze existența sau lipsa marcajelor pentru toate drumurile județene”, a declara Magda Roman.
Vicepreședintele CJ, Dorin Birta susţine însă că prioritate a fost şi va fi asfaltarea drumurilor. „Am comandat un studiu și să se facă o evaluare în teren cu marcajele rutiere, s-a făcut, s-a finanțat. O parte s-au montat și mai sunt indicatoare pe stoc și se vor monta pe etape. Băgăm cât mai mulți bani în covoare asfaltice, după care le luăm și pe celelalte treptat”, a spus Dorin Birta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata