Comunicat : Patronul de la Victor Construct este revoltat la adresa municipalitatii

0 336

Administratorul SC Victor Construct SRL, Victor Mihalachi, antreprenorul care execută lucrările la Teatrul Mihai Eminescu, a ținut să aducă în atenția opiniei publice că dispune de tot ce este necesar pentru a lucra in forta si a finaliza cu brio lucrările la Teatrul Mihai Eminescu..

,,In atentia opiniei publice
Punct de vedere despre lucrarile de la obiectivul Teatru Mihai Eminescu, obiectiv castigat prin licitatie publica, si prin hotarare a Curtii de Apel irevocabila si definitiva, pentru care s-a semnat Contractul nr. 17637/15.07.2014, intre Antreprenor – Victor Construct SRL si Beneficiar – Primaria Botosani.
Doresc sa informez opinia publica a municipiului Botosani si nu numai ca in ultima vreme au aparut in spatiul public tot felul de declaratii cu privire la acest obiectiv care se degradeaza din anul 2014. Cu aceasta ocazie va reamintesc ca am trimis zeci, chiar sute de adrese Primariei Botosani, catre diferite institutii ale statului, atat senatorilor, deputatilor din Botosani cat si factorilor de decizie, dar cu toate acestea au ramas fara nici un raspuns.
S-au obtinut de la ADR fonduri europene, in cuantum de 5 milioane de euro, suma cu care a fost castigat contractul in anul 2014; acesti bani au fost obtinuti cu conditia ca Primaria Botosani sa aiba un contract in derulare – contract semnat in 15.07.2014 cu Victor Construct. In urma respectarii acestei conditii a fost obtinuta o noua finantare. In acest timp societatea Victor Construct a intrat in procedura de reorganizare in august 2018, dar ceea ce nu stiu factorii de decizie, inclusiv Primarul Flutur este ca finantarea a fost obtinuta pe contractul pe care il avem semnat, dar care la acest moment este suspendat.
Toti functionarii din primarie, inclusiv Primarul Flutur nu stiu ca potrivit legii insolventei adica Legea 85/2014 art.123 nu poate sa desfiinteze contractul, legea spune clar ca orice contract incheiat cu orice autoritate, in cazul in care este reziliat devine nul, deci nu este posibil ca autoritatea conform legii 85/2014 sa faca o noua licitatie, ci este obligata sa-i incredinteze contractul societatii Victor Construct. Problema pe care nu o stiu cei din primarie, care sunt platiti din bani publici cu sume colosale, este ca cele 5 milioane de euro in 2014 nu mai au aceiasi valoare ca 5 milioane de euro in anul 2019, adica trebuie obligatoriu actualizata suma mai ales ca cele 5 milioane de euro sunt cu TVA. Suma trebuie actualizata dupa estimarea clara a indicilor in toti acesti 5 ani, de asemenea trebuie raportata la cresterile mari de salarii cat si la cresterea preturilor materialelor, ajungandu-se la o crestere cu cel putin 35% adica in jur de 6.750.000 euro fara TVA.
O alta problema foarte importanta este consolidarea cladirii care din 2014 pana in prezent s-a degradat intr-un ritm alert dupa cum se poate vedea, Daca se doreste se poate face o inspectie publica cu toti factorii de decizie, inclusiv cu onorata presa, sa se vada exact stadiul actual.
Consolidarea facuta atat de proiectanti, specialisti, cat si de profesori renumiti ajungea in 2015-2016 la suma de 9.500.000 lei, dar de asemenea si aceasta suma trebuie indexata. Reiese ca atat Consiliul Local cat si Primaria au o situatie pur reala si totodata un lucru foarte greu de realizat, de aceea Victor Construct mai trage inca un semnal de alarma – ca acest obiectiv nu se va realiza doar asa din vorbele dlui Primar Flutur sau ale unor functionari din primarie care nu inteleg ca lumea se schimba si lucrurile evolueaza. Tin sa–l citez pe Primarul Flutur care a spus de fiecare data cand a avut ocazia ca nu mai participa firme la licitatie tocmai din acest motiv, cel al neputintei ducerii unei lucrari la bun sfarsit din cauza imposibilitatii de incadrare in pret. Intreb retoric: oare de ce obiectivul Biserica Sf. Gheorghe, monument istoric nepretuit este scos a 5 a oara la licitatie si oare de ce nu participa nimeni , cu toate ca biserica este intr-o stare grava de degradare, iar in cel cel mai scurt timp poate duce la o posibila prabusire? In cei 20 de ani de cand biserica sta sa se prabuseasca s-au primit diverse diplome si distinctii de catre senatori, deputati, primari, prefecti, etc. Pentru ce au fost acordate aceste distinctii? Oare de ce in mandatele primarilor Chiriacescu, Cojocaru, Egner, Portariuc si Flutur ( la al treilea mandat) nu s-a reusit refacerea acestui monument inestimabil, dar s-au gasit tot timpul bani pentru concerte chiar langa Biserica Sf. Gheorghe sau mai nou pentru ,,balaceala’’ de la Cornisa unde s-au bagat peste 130 milioane lei?
Dragi botosaneni, am spus aceste lucruri pur adevarate pentru ca si eu traiesc aici si imi pasa de acest oras. Si cum a spus si Primarul Flutur aceasta firma de prestigiu are potential sa faca ambele obiective dar nu cu sume derizorii asa cum isi doresc unii. Grupul de firme Victor Construct are executate peste 2 mii de contracte si dispune de tot ce este necesar pentru a lucra in forta si a realiza aceste 2 importante obiective pentru municipiul Botosani.
In incheiere, dragi botosaneni, va doresc Sarbatori Fericite si un An Nou cu sanatate.
Cu deosebita consideratie,
Victor Mihalachi”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata