Botosaneanul Adrian Tirzioru este pe locul 5 in topul marcatorilor din Liga Nationala, după 14 etape

0 516

Săptămâna trecută, Liga Naţională de handbal a intrat în vacanţa de iarnă pentru o lună şi ceva, până pe 31 ianuarie, când este programată a doua etapă din retur. După cele 14 etape disputate din acest sezon s-a făcut şi un clasament al marcatorilor, top 10 în care se află şi un jucător de la Universitatea Suceava. Cel mai bun marcator al sucevenilor pregătiţi de Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei este interul botoșănean Adrian Tîrzioru, care-n 13 din cele 14 meciuri a reuşit pentru CSU Suceava un număr de 68 de goluri, cu care se clasează pe locul cinci în topul marcatorilor din Liga Naţională. De remarcat este faptul că omul de gol al studenţilor a evoluat de multe ori în teren deşi se confrunta cu anumite probleme medicale, dar a strâns din dinţi şi şi-a ajutat echipa când aceasta avea mai multă nevoie de el. Cel mai important gol al său a fost cel din ultimele secunde ale meciului cu Bacău, când interul sucevean a intrat în teren, a găsit foarte bine un culoar şi a marcat golul cu care Suceava s-a impus în acel meci foarte important pentru puncte. Tîrzioru a fost cel mai bun marcator al meciului terminat la egalitate cu campioana Dinamo Bucureşti, cu 7 reuşite şi a marcat golul cu care Suceava putea obţine prima victorie din sezon, cu Călăraşi, asta dacă oaspeţii nu reuşeau să egaleze când nimeni nu se mai aştepta, cu două secunde înainte de fluierul final. Cele mai multe goluri, opt la număr le-a reuşit în meciurile cu Minaur Baia Mare şi Universitatea Cluj, ultimul fiind foarte important în lupta pentru menţinerea în primul eşalon.

„A fost o perioadă bună pentru mine în tur, una în care mă bucur c-am reuşit să ajut echipa, dar îmi pare rău că n-am strâns mai multe puncte să fim mai sus în clasament. M-am accidentat înainte de meciul cu Bacăul, am făcut o entorsă la gleznă, dar nu mi-am permis să nu joc, deoarece erau deja 4 sau 5 jucători importanţi ce nu puteau să evolueze. Sper ca-n retur să continui prestaţiile bune, să ne revenim toţi accidentaţii şi să reuşim să câştigăm cât mai multe meciuri”, a explicat Adi Tîrzioru.

Liderului clasamentului golgheterilor din Liga Naţională este internaţionalul român Alexandru Csepreghi, care la finalul anului 2018 este singurul din primul eşalon ce a trecut de cota 100. Pe locul 6 – 7 se află un fost jucător ce a evoluat la Universitatea Suceava, Florin Dospinescu, care acum evoluează la AHC Dunărea Călăraşi.

Clasamentul golgheterilor după 14 etape:

 

1. Alexandru Csepreghi (Minaur Baia Mare) – 107 goluri

2. Dragoş Hanţaru (AHC Dunărea Călăraşi) – 84 goluri

3. Alexandru Asoltanei (HC Buzău) – 79 goluri

4. Alexandru Coman (”U” Cluj) – 69 goluri

5. Adrian Tîrzioru (CSU Suceava) – 68 goluri

6-7. Florin Dospinescu (AHC Dunărea Călăraşi) – 67 goluri

6-7. Mihăiţă Miroiu (CSM Focşani) – 67 goluri

8. Gabriel Bujor (AHC Dunărea Călăraşi) – 66 goluri

9. Marius Sadoveac (Poli Timişoara) – 65 goluri

10. Andrei Grasu (HC Buzău) – 64 goluri

Sursa : monitoruldesuceava. ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata