locale psd
locale sus

Cinci mininstri pe lista de remaniere premierului Tudose

0 611

Premierul Mihai Tudose a declarat că în această săptămână va lua o decizie în privinţa unei remanieri. Şeful Guvernului a declarat că sunt vizaţi cinci miniştri din cabinetul său.

Premierul Mihai Tudose este gata să ia primele măsuri în urma sondajului realizat de Avangarde, care arată că românii şi-au pierdut încrederea în Cabinetul Tudose.

„Nu sunt în ordine lucrurile, unele nu sunt deloc. Oricum nu iese nimeni la pensie din această funcţie. Despre sondajul acela, pot să spun că, dacă nu ai mâncat nişte copii cruzi, nu ai cum să cazi în două săptămâni la acele valori. Eu sunt acolo sa guvernez pentru români, dacă românii nu mai cred în mine, plecăm toţi acasă. Plec de la premisa că acele date sunt adevărate, înseamnă că ori am eu o problemă, ori sunt probleme în Guvern. Am trei miniştri cu probleme penale care creează probleme şi la nivel de Comisie Europeană. A fost un mesaj foarte clar dinspre Comisia Europeană. De asemenea, cel puţin încă doi miniştri o să-i rog să părăsească Guvernul. Situaţia din ultimele zile a grăbit această decizie”, a declarat Mihai Tudose.

Ministrul Dezvoltării şi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în Guvern, Sevil Shhaideh, precum şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, sunt anchetaţi de DNA pentru abuz în serviciu, în dosarul Belina.

Al treilea ministru cu probleme penale este cel delegat pentru Relația cu Parlamentul. Viorel Ilie este acuzat că a aranjat un concurs pentru angajarea de funcţionari publici, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile.

Premierul Mihai Tudose declară că oficialii de la Bruxelles i-au spus clar că miniştrii cu probleme penale ar trebui să părăsească Guvernul.

Printre miniştrii contestaţi se află și Liviu Pop, ministrul Educaţiei, pentru desele greşeli de exprimare, dar şi pentru faptul că la începutul anului școlar, elevii de clasa a V-a nu au avut manuale școlare.

Ultimii intrați pe listă sunt Ilan Laufer şi Răzvan Cuc, conform surselor Mediafax. Lui Ilan Laufer, ministrul pentru mediu de afaceri, i se reproşează inactivitatea guvernamentală în timp ce Răzvan Cuc a fost criticat foarte des pentru lipsa de eficienţă în ceea ce priveşte proiectele de infrastructură.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata