Catalin Flutur ii raspunde lui Victor Mihalachi : „Contractul este suspendat si noi oricand il putem reactiva”

0 526

Lucrările la Teatrul Mihai Eminescu pot continua şi la această dată nu există niciun risc ca acesta să se dărâme. Asigurările vin din partea primarului Cătălin Flutur după ce reprezentanţii societăţii Victor Construct au emis un comunicat de presă prin care susţine că sunt dispuşi oricând să lucreze la obiectiv.
„Nu am niciun fel de problemă. Mi-aş dori ca ei (N.R. societatea Victor Construct) să facă în continuare pentru că ştiu cel mai bine ce este acolo. În schimb sunt câteva inavertenţe între comunicat şi derularea de fapt a lucrurilor. Noi am primit în data de 12 decembrie o notificare de la Victor Construct prin care ni se spune că începând cu data de 17.12 Victor Construct va proceda la dezafectarea organizării de şantier…urmând ca obiectivul să fie preluat de către beneficiarul lucrării, respectiv Primăria Botoşani.Deci noi nu am făcut altceva decât să spunem că cei de la Victor Construct ne-au spus să ne luăm lucrarea”, a declarat primarul municipiului.
Acesta susţine că la ora actuală din cele 5 milioane de euro este o economie de 1.800.000 de euro. „Noi am luat maximul posibil cât puteam să luăm, 5 milioane de euro. Era suma maximală pentru că aşa este pe noua axă pe care s-a deschis, cât am avut de altfel şi în 2012. Mai trebuie să remarc faptul că ei au câştigat licitaţia cu 4.200.000 de euro, cu o economie de 800.000 de euro pe care îi vom folosi în continuare tot la teatru. Din câte ştiţi s-au mai cheltuit aproape 1 milion de euro, bani care sunt acolo”, a precizat edilul municipiului.
La această dată municipalitatea scoate la licitaţie doar lucrările de consolidare. La licitaţie primarul este de părere că firma Victor Construct se poate inscrie, din punctul său de vedere fiind indicat ca aceştia să facă şi aceste lucrări. „Contractul este suspendat şi noi oricând îl putem reactiva dacă societatea în sine doreşte să lucreze în continuare la Teatrul M. Eminescu. Ceea ce scoatem noi la licitaţie sunt lucrări de consolidare, care nu au fost niciodată licitate şi care îmi doresc din suflet să le facă societatea care este acolo care face şi restul lucrărilor care ştie cel mai bine şi nu are decât să vină la licitaţie. Asta este dorinţa noastră pentru că altfel ne încurcăm. Eu am încredere în ei, este firma care a făcut cele mai multe lucrări în oraş. Ei au foarte mare dreptate că preţurile nu mai sunt aceleaşi, este un lucru pe care noi îl spunem de foarte mult timp, numai că nu avem voie să modificăm noi dacă nu apar modficări legislative. Dacă apar diferenţe ni le asumăm noi, eu am spus-o dar…”, a încheiat primarul Cătălin Flutur.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata