Casă mistuită de flăcări în Cătămărăști Deal. Pagubele sunt uriașe

0 743

Un incendiu violent a izbucnit, în această noapte, într-o gospodărie din localitatea Cătămărăști Deal. O casă cu etaj a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din centrala termică pe materiale combustibile. Când s-a produs evenimentul, în locuință erau proprietarii și trei copii. Aceștia au fost treziți din somn de un zgomot puternic care venea dinspre camera centralei, lipită de casă. Au reușit să iasă afară și au văzut că flăcările s-au extins de la anexă, la acoperișul locuinței, dar și bunurile aflate la etajul clădiri.

 

Un vecin a sunat după ajutor, în timp ce proprietarul a încercat să limiteze pagubele și a scos din interiorul casei o butelie.

 

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, șase echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu cinci autospeciale de stingere cu apă, dar și o ambulanță SMURD.

 

Pompierii au constatat faptul că ardeau acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, dar și bunurile depozitate la etaj, existând pericolul de propagare a flăcărilor la camerele de la parter. Intervenția a durat mai bine de două ore.

 

Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru a preveni astfel de evenimente,ISU Botoșani vă recomandăm:

 

simio cosma

▪️nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;

 

▪️nu introduceți în sobă sau centrală termice lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

 

▪️nu lăsați ușa sobei/ centralei termice deschisă;

 

▪️nu supraîncălziți soba;

 

✔️ montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;

 

▪️nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere;

 

✔️stingeți focul pe timpul nopții;

 

▪️nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata