parlamentare sus
achitei top

Botosanenii racordati la Modern Calor risca sa ramana fara apa calda

0 473

Botoşănenii racordaţi la Modern Calor riscă să rămână de la finalul acestei luni fără apă caldă. Contractul pe care unitatea din subordinea Consiliului Local îl are cu furnizorul de gaz ar mai fi fost în vigoare până pe data de 30 septembrie și ulterior nu se știe exact dacă intenția ar fi fost de prelungire sau de încheiere a unui alt contract cu un nou furnizor.

psd parl jos

„Furnizorul de gaze de la Modern Calor a denunțat contractul care era valabil până la sfârșitul lunii septembrie. Au denunțat contractul pentru că le permitea o clauză, cu 21 de zile înainte. Suntem într-un impas, iar s-au schimbat regulile în timpul jocului, creșterea prețului la gaz indiferent ce am vrea noi să spunem, ne este foarte greu să gestionăm achizițiile, am constat că această creștere este tot de 35%”, a spus Cătălin Flutur, primarul municipiului. Acesta a precizat că furnizorul solicită banii înainte la încheierea unui nou contract sau constituirea unei garanții, care ar însemna consumul pe o lună de iarnă, circa 4 milioane de lei.

„Am avut o discuție cu directorul, i-am spus să țină legătura cu Romgaz care ar trebui să ne rezolve situația. Mai mult decât atât, reprezentanții Guvernului, prin Asociația Municipiilor din România ne-au cerut o situație cu problemele pe care le avem, fiecare primărie în parte, care are și încălzire centralizată. Vestea proastă este că s-a scumpit gazul și nu avem bani să achiziționăm gaz. Vestea proastă este că nu avem acea garanție de 4 milioane de lei. În momentul de față mai are gaz, să vedem, până vineri. Nu are datorii la furnizor. Eu zic că până vineri își rezolvă problema. Dacă nu, nu va mai fi apă caldă, neavând gaz”, a precizat primarul municipiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata