parlamentare sus
achitei top

16 milioane de lei au intrat in bugetul municipalitatii. Catalin Flutur : „Este o suma care ne vine la timp, perfect”

1 631

16 milioane de lei este suma de bani pe care municipalitatea botoşăneană a primit-o de la Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Fondurilor Europene. Primarul Cătălin Flutur susţine că cei 16,165 de milioane de lei vor fi redirecţionaţi pe parte de investiţii şi dezvoltare.  „Este vorba de acei bani pe care ne-am grăbit şi i-am plătit aiurea pe o corecţie financiară la proiectul vizând reabilitarea sistemului de termoficare. Am făcut o serie de demersuri ulterioare şi bugetul municipiului este mai bogat cu peste 16 milioane de lei, bani pe care trebuie să-i distribuim doar pe partea de dezvoltare şi investiţii”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

psd parl jos

Suma primită reprezintă o creştere de 100% a fondurilor alocate în acest an în bugetul local pentru investiţii. Se vor putea acoperi fondurile necesare pentru lucrările la care doar a fost deschisă poziţie bugetară la începutul anului. În acelaşi timp se vor asigura cei 9 milioane de lei, din care primaria avea doar 300.000 de lei pentru realizarea utilităţilor pentru noul cartier ANL de pe Şoseaua Iaşului. În acelaşi timp vor fi asigurate sumele necesare pentru proiectele incluse în GAL „Botoşani pentru viitor”, dar şi banii pentru proiectele incluse în Programul Operaţional Regional, axa 4. „O să încercăm să onorăm solicitările făcute de la începutul anului de direcţiile, serviciile din subordine, instituţiile de cultură la începutul anului, pe care nu le-am putut acoperi din lipsă de bani. Acum vom încerca să reglăm toate aceste probleme. Este o sumă care ne vine la timp, perfect şi pe care o vom putea folosi la tot ce avem nevoie”, a adăugat edilul municipiului. În cadrul unei şedinţe de Consiliul Local extraordinară ce va avea loc în această săptămână suma primită va fi inclusă în bugetul localşi distribută unde este necesar.

1 Comentariu
  1. IULIANA Spune

    Daca ar fi capabil Dl Flutur sa se ocupe si de probleme mai serioase…spre ex sa se ocupe de reteaua de gaz pe strada Pod de Piatra unde oamenii stau ca in epoca de piatra cu sobe! Ar trebui sa stie de aceasta strada fiind aproape de locuinta sa …una dintre ele :)) ..nu indeajuns de aproape incat sa aiba si dansul nevoie de extinderea retelei de gaz! Altfel stateau lucrurile daca il afectau in mod direct.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata