Botosanenii de la case si agentii economici vor duce gunoiul la rampele din municipiu

0 502

Urban Serv va mai ridica gunoiul de la case şi agenţi economici doar până la 14 iunie. Acesta este ultimul termen pe care societatea l-a înaintat Primărie. Municipalitatea a solicitat ca societate să ridice gunoiul din poartă în poartă chiar dacă noul contract valabil la nivelul zonei patru de salubrizare, contract semnat de ADI Ecoproces, prevede ca gunoiul de la case şi agenţi economici să fie ridicat de la punctele fixe de colectare.
„În acest moment suntem la o negociere de fundamentare tarif cu municipiul Botoşani pentru noul contract de colectare deşeuri care intră în vigoare în acesta perioadă pentru zona patru. În acest contract este stipulată colectarea la punct fix, deci noi prin acest contract trebuie să realizăm colectarea deşurilor atât de la case cât şi din condomenii la punct fix, la platformele fixe care sunt pe raza municipiului”, a declarat directorul societăţii Bogdan Buhăianu. Urban Serv a trimis adrese Primăriei că va ridica gunoiul ca şi până acum însă nu cu preţul de 145 de lei pe tonă ca şi până acum. Noul preţ convenit iniţial a fost de 149,5 lei pe tonă cu program şapte zile din şapte cu trasee mai lungi pentru operatorul de salubrizare. Termenul însă până la care trebuia semnat aceas contract a expirat de la 30 aprilie. Din cele declarate de Bogdan Buhăianu, în urma şedinţelor avute, s-a convenit ca proiectul de hotărâre de Consiliul Local să fie aprobat în şedinţa aleşilor locali din 30 mai. Acest lucru nu s-a întâmplat iar cei de la Urban Serv ar trebui să respecte contractul prin care gunoiul de la case şi agenţi economici să fie ridicat de la punctele fixe.
„Primăria Botoşani a venit cu o adresă la 1.01.2019 prin care se solicită colectarea cu o continuitate a activităţii de colectare la case din casă în casă, din poartă în poartă. Conform noului contract locuitorii de la case ar trebui să ducă gunoiul la punct fix. Putem ajunge la imposibilitatea de a nu colectat gunoiul de la locuitorii municipiului Botoşani care locuiesc la casă. Din păcate nu putem să înţelegem reticienţa şi rigiditatea compartimentelor Primărie Botoşani pentru fundamentarea acestui tarif mai ales că în noul act adiţional se prevede şi o colectare care să se desfăşoare şi în ziua de duminică faţă de vechiul contract. Tariful pe care-l fundamentăm acum nu influienţează taxa pe care o plăteşte cetăţeanul, de 12 lei. El va plăti aceeaşi taxă. Pur şi simplu există un blocaj în relaţia cu departamentele Primăriei Botoşani pentru o desfăşurare în folosul cetăţeanului aceste activităţi. Noi avem ca şi termen dat de consiliul directo al ADI Ecoproces data de 14 iunie. Începând cu data de 15 iunie noi nu vom mai putea colecta gunoiul de case din casă în casă”, a completat Bogdan Buhăianu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata