Inca doua ambulante noi au ajuns la Botosani

0 281

Încă două ambulanțe ultramoderne au ajuns la Botoșani. Anunțul a fost făcut de senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.
Este vorba de autospeciale de tip C2 şi C1, primite de Serviciul Judeţean de Ambulanţă, respectiv SMURD, destinate exclusiv echipajelor cu medic. Cele două ambulanţe sunt dotate la cel mai înalt nivel de echipare medicală şi vor deservi în cel mai scurt timp populaţia judeţului.
Ambulanța primită de SJA este un Renault Master, asemănător celor venite în iarnă, doar că este mai lung decât cele pentru asistenţi, pentru a adăposti mai multă aparatură performantă pentru tratarea bolnavului. Conform producătorului, autospeciala vine dotată cu motor de 2300 de centimetri cubi și 170 CP, tracțiune față și are o serie de facilități suplimentare, utile în activitatea de intervenție, precum un sistem electronic de control al tracţiunii, asistenţă la pornire în rampă, sistem start/stop, sau targa principală mobilă stânga-dreapta pe soclu, astfel că două cadre medicale pot sta de o parte şi de alta a pacientului de pe targă. Cele două autospeciale sunt cele mai moderne pe care le are judeţul în prezent. Valoarea celor două ambulanţe depăşeşte 200.000 de euro.

12 ambulanțe tip B 4×2, achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale” au ajuns în decembrie în judeţul Botoşani, prin intermediul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).” , a declarat senatorul Doina Federovici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata